Jasper Cillessen covid-smittad — missar EM
Jasper Cillessen, ut — Tim Krul, in?

Jasper Cillessen covid-smittad — missar EM

Jasper Cillessen har missat Hollands EM-förberedelser efter ett positivt covid-test. Idag tog Frank de Boer beslutet att lämna förstemålvakten utanför truppen på grund av osäkerheten om Cillessen skulle hinna bli 100 % fit i tid. AZ:s Marco Bizot är inkallad som ersättare och nu blir den stora frågan inför EM för Holland: vem står egentligen?

Jasper Cillessen gjorde ett positivt PCR-test för covid-19 förra veckan. Sedan dess har han varit självisolerad, samtidigt som Hollands EM-förberdelder är i fullgång med landslagsläger på hemmaplan (Holland spelar sina gruppspelsmatcher hemma i Amsterdam). Det har lett till att förbundskapten Frank de Boer idag fattade beslutet att ta bort Cillessen ur truppen och kalla in AZ:s Marco Bizot som ersättare. Även om Cillessen skulle få komma ur isolering i tid anser de Boer att läget för osäkert om han hinner bli 100 % fit och matchredo, därför väljer han att lämna Cillessen utanför.

Cillessen var lagets tilltänkta förstemålvakt. Nu blir frågan vem som får förtroendet: Tim Krul eller Maarten Stekeleburg. Krul, som hade en lyckad säsong med Norwich som vann Championship och studsade direkt tillbaka till Premier League, fick spela på senaste landslagssamlingen i mars när Cillessen saknades på grund av en knäskada. Det tyder på att Krul står först i kön nu.

Samtidigt framstår Stekelenburg som ett fullgott alternativ. Stekelenburg, som fyller 39 i september, vände hem till Ajax förra sommaren för att ha en roll som backup, som han haft i Premier League-klubbar som Southampton och Everton de senaste åren. I februari kastades Stekelenburg dock in i hetluften när Ajax förstemålvakt André Onana stängdes av för dopning. Stekelenburg vaktade sedan målet för Ajax våren ut när man vann den inhemska dubbeln och nådde kvartsfinal i Europa League (där Stekelenburgs frånvaro i den första matchen på grund av en skadekänning, blev avgörande till att man inte tog sig vidare). Stekelenburg stod 21 matcher i alla tävlingar, vann 18 och spelade 3 oavgjorda och släppte in 16 mål.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2021-06-01 16:15:58
Author

Fler artiklar om Holland