Johan Larsson: "Tibbling är för dum för att veta när han är trött"

Johan Larsson: "Tibbling är för dum för att veta när han är trött"

Simon Tibbling kom till Brøndby från Groningen sommaren 2017. Under säsongen har han varit en av klubbens viktigaste spelare i jakten på ligatiteln. Med ett par dagar till att Janne Andersson presenterar VM-truppen hyllas han av sin lagkapten och lagkamrat, Johan Larsson.

På torsdagen spelar Brøndby cupfinal mot Silkeborg. Efter fjolårets finalförlust mot FCK står Brøndby i år som favoriter. Bland annat efter att ha fått flera fina förstärkningar. En av dem, Simon Tibbling.

I en intervju med bold.dk beskriver Johan Larsson, Brøndbys lagkapten, sin lagkamrat som en spelare med högt fotbolls-IQ.

– Han betyder otroligt mycket för oss. Han är en viktig del av det mittfält som är lagets ryggrad. Det är mittfältet som sätter fart på vårt anfallsspel, säger Johan Larsson till Bold.

Han fortsätter,

– Simon har tagit alla med storm, men jag visste givetvis sen tidigare att han är en duktig spelare. Jag har spelat mot honom ett antal gånger tidigare. Han passar bra in i vårt system. Han löper oavbrutet i 90 minuter oavsett vad det står i matchen. Han är för dum för att förstå när han är trött.

– Han älskar att komma ut på planen och är som en liten pojke. Får han sin boll är han glad, säger Johan Larsson, med en kärleksfull ton, till Bold.

Men det handlar inte bara om att springa. Pressen måste fungera och det menar Larsson att Simon Tibbling har förstått.

– Han har ett högt fotbolls-IQ. Han förstår hur vår spelstil fungerar och har haft lätt att anpassa sig till våra idéer.

Brøndby leder den danska superligan, tre poäng före FC Midtjylland, med tre omgångar kvar. På måndag möts klubbarna på Brøndby Stadion. Anfallsparet Teemu Pukki och Kamil Wilczek har gjort 31 mål tillsammans och lyfts som några av klubbens viktigaste spelare den här säsongen. Simon Tibbling har gjort en fin säsong men har hamnat lite i bakgrunden i media och bland fans.

– I Danmark vet de flesta att han är riktigt bra, men eftersom våra anfallare presterar så bra hamnar han lite i skymundan. Jag skulle säga att han är lite underskattad. Men jag tycker också att andra ska framhållas. Anthony Jung har varit riktigt bra på sistone. Vi har tre mittbackar som roterar och alla är väldigt stabila, säger Johan Larsson.

Han lyfter också fram målvakten Frederik Rønnow.

– Men främst är vi stabila och solida som lag, avslutar Larsson.

Joakim Forsellforssell.joakim@gmail.com@JoakimForssell2018-05-10 13:14:00
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!