Stadion HNK Rijeka, 2023-09-08 20:45

Kroatien - Lettland

Kroatien ställs mot Lettland

Kroatien ställs mot Lettland

Landslagsspelarna har samlats för första gången sedan Nations League finalen i Rotterdam. Zlatko Dalic kan räkna med full styrka och fokusera på målet som är sex poäng mot Lettland och Armenien.

Matchen mot Lettland kommer spelas i Rijeka ikväll från klockan 20:45. Kroatien är en absolut favorit ikväll och bara tre poäng räknas mot det 134:e FIFA rankade Lettland. Schackrutorna har plockat fyra poäng efter två matcher mot Wales hemma (1-1) och Turkiet borta (2-0). Lettland har däremot förlorat tre kvalmatcher mot Wales (0-1), Turkiet (2-3) och Armenien (1-2).

Senaste gången Kroatien och Lettland möttes var för tolv år sedan i kvalet till EM 2012. Kroatien vann med 2-0 (Eduardo, Mandzukic målskyttar) och roligt nog så spelades även den matchen i Rijeka. Landslagen har hittills spelat fyra inbördes möten där Kroatien vann samtliga matcher.


Zlatko Dalic

Positiv stämning råder i det kroatiska lägret och först ut framför kamerorna var förbundskaptenen Zlatko Dalic:
”Vi har respekt för alla och så är det med Lettland också. Det var vad jag sa till spelarna och personalen och vi kommer att spela med den starkaste möjliga truppen”

Dalic pratade också om Modric och hans speltid för Real Madrid:
”Han har ett stort motiv att fortsätta och leda Kroatien till EM. Vi måste vara glada att Luka är här, att Perisic är här, Vida och Brozovic. De spelar inte på grund av gamla meriter, de sätter landslaget i världstopp. De är fortfarande bäst på sina positioner och så länge Luka är här, så kommer han spela”

Startelvan
Flertal spelare har bytt klubbar under sommaren och vi pratar om Josip Sutalo, Josko Gvardiol, Mateo Kovacic, Marcelo Brozovic, Dominik Livakovic, Borna Sosa samt Luka Ivanusec. De är alla startspelare i landslaget förutom Sosa som får lämna vänsterbackplatsen för Ivan Perisic.

Dominik Livakovic har fortfarande inte gjort debut för turkiska Fenerbahce, men trots detta så kommer han vakta mellan stolparna i båda kvalmatcherna, det meddelade Zlatko Dalic. Intressant är att Dinamo Zagreb haft mest spelare i landslagstruppen under VM och Nations League, men efter sommarens spelarövergångar så hamnar man endast på en spelare och det är Bruno Petkovic.

Förstemålvakten Dominik Livakovic

Formation 4-3-3
Livakovic MV – Juranovic HB, Perisic VB, Sutalo MB, Gvardiol MB – Brozovic CM, Kovacic CM, Modric CM – Ivanusec VY, Pasalic HY, Kramaric CF

Datum: 9 september
Tid: 20:45
Plats: Rujevica (Rijeka)
Domare: Farrugia (Malta)
Tips: 2-0 (Kramaric, Pasalic)
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-09-08 09:58:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!