Lagbanner
Bog, Hrvati i pivo #4
Luka Modric och Lovro Majer, bild från 2008 i kroatiska cup finalen mellan Dinamo och Hajduk

Bog, Hrvati i pivo #4

Vem är 24-åringen som står i skuggan av Modric, Kovacic och Brozovic?

Idealisk offensiv mittfältare skapad för stora klassiska klubbar. Trygg med bollen och använder yttersidan lika mycket som sin idol Modric. Media har ropat ut Majer som Modrics efterträdare. Även om allt inte kommer vara sig likt när legendaren slutar i landslaget, är en sak självklar. LM10 initialerna kommer stå sig kvar.

 



För 14 år sedan i finalen i kroatiska cupen mellan Dinamo och Hajduk. En 10-årig Lovro Majer finns ute på planen med ett stort leende eftersom hans stora idol Luka Modric, håller honom i handen. Vilket sammanträffande, eller var detta ett tecken på framtiden?

Idag är Luka den största kroatiska fotbollsspelaren genom tiderna, och Lovro är på god väg att bli ledare för den nya generationen. Vi såg inte så mycket av Majer under VM prmeiären mot Marocko, men det här är bara början. För den som har tålamod, lönar det sig i slutändan.

Lovro utvecklades exponentiellt i Ligue 1 och utvecklingskurvan pekar fortsatt uppåt. Han har blivit en viktig del av Rennes projektet och klubben vill inte diskutera en övergång med storklubbar som visat intresse bland annat Juventus, PSG, Arsenal, Tottenham och Real Madrid.

Men för spelarens bästa utveckling och den erfarenhet han behöver för att bli världsklass, är det ut av stor vikt att han väljer rätt adress. Framtiden är säkrad för landslaget, och ni kan räkna med att se schackrutigt i kommande mästerskap.
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-11-26 15:17:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!