Lagbanner
2022-11-16 13:00

Saudiarabien - Kroatien

Förberedelser inför VM
Dalic kan startelvan till 99%. En pusselbit saknas

Förberedelser inför VM

Åtta dagar kvar till VM-premiären mot Marocko, men inför dess kommer landslaget spela träningsmatch mot Saudiarabien i Riyad.

Huruvida Zlatko Dalic tar matchen på allvar, så talar allt om att vi kommer att se en blandad startelva. Men det kanske spelar mindre roll eftersom stämningen i det kroatiska lägret är idealt. Formkurvan pekar uppåt med fyra raka segrar mot Danmark (1-0, 2-1), Frankrike (1-0) och senaste segern mot Österrike (3-1). Finns det något mer Dalic kan önska sig inför ett stort mästerskap?

Samtliga spelare som man räknade skulle hamna på 26-mannalistan, är framförallt friska och känslan är att vi har en stark bänk. Förbundskaptenen dolde inget på presskonferensen, och bekräftade att Brozovic kommer starta.

”Brozovic kommer spela mer än i föregående ligamatcherna. Han behöver detta. Däremot har vi bekymmer med Marko Livaja, det är inget allvarligt. Han kommer inte träna idag och varken att spela mot Saudiarabien”

Domagoj Vida är inte säkert i första planen när VM startar, men legendaren kommer spela i Riyad.

”Vida kommer att göra sin 100:e landskamp. Han har gjort en fantastisk karriär, och när någon spelat hundra matcher för landslaget är han en legendar. Han har tillfört mycket till landslaget och jag önskar honom flera matcher för schackrutorna”

Självklart ställdes frågorna om Modric och Perisic kommer att spela.

”Vi kommer att fördela minuterna, Modric kommer att spela, men vi får se hur mycket. Detsamma gäller för Perisic, han kommer att få sparsamt med speltid”

Intressant nog var det meningen att den här träningsmatchen ursprungligen skulle spelas Mrsool Park, men på grund av det dåliga gräset, bestämde man att byta tid och plats två dagar innan.

Vi längtar efter att "Vatreni" ska kliva ut på arenan Al Bayt den 23:e november. Men jag längtar lika mycket till dagens träningsmatch, där schackrutorna kommer gå för femte raka segern. Det är inte hela världen om segern uteblir, utan det är vad allt matchen kommer innehålla.

Startelvan är alltid svår att tippa, men jag gör ett försök:
Livakovic - Sosa, Juranovic, Lovren, Vida - Brozovic, Modric, Majer - Orsic, Kramaric, Vlasic

Plats: Prince Faisal Bin Fahd stadion (Riyadh)
Tid: 13:00
Datum: 16 november
Tips: 2-1 (Kramaric, Majer)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-11-15 23:04:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!