Lagbanner
[FOTO]: Champions/Europa League-schemat klart - och landslagströjorna presenterade

[FOTO]: Champions/Europa League-schemat klart - och landslagströjorna presenterade

Många bollar i luften i kroatisk fotboll i skrivande stund. Dinamo, Osijek, Hajduk, Rijeka och Lokomotiva har fått reda på sitt nästkommande motstånd och den nya landslagströjan har i dag presenterats.

Europaspel
 
De kroatiska fotbollslagen ställs inför nya utmaningar inom snar framtid. Det stod klart för några dagar sedan att Dinamo ställs mot Ferencvaros TC, samma gäng slog ut Djurgården med 2–0. Om Dinamo vinner enkelmatchen mot de ungerska mästarna så väntar antingen norska Molde eller Azerbajdzjans ligavinnare Qarabag i Champions League Play-off. I den andra kvalomgången till Europa League fick även Hajduk Split och Osijek veta vilka de ställs inför. Laget från Split ställs mot KF Renova i en enkelmatch borta i Tetovo. För Osijeks del blir det däremot lite tuffare. Förvisso spelar man hemma i Osijek men man ställs inför storlaget Basel. Möjligtvis det tuffaste motstånd Osijek hade kunnat tänka sig. Rijeka spelar hemma mot vinnaren mellan Aris Thessaloniki FC (Grekland) och FK Kolos Kovalivka (Ukraina). Lokomotiva ställs mot vinnaren mellan Malmö FF och Budapest Honved FC på bortaplan. De två sistnämnda lagen börjar från och med den tredje kvalomgången. 

All lycka!
 
Kroatiens nya tröjor presenterade
Kroatien ställs snart (lördag) mot Portugal i UEFA Nations League och kommer kroaterna att springa ut i ett av de nya ställ som presenterats i dag. Hemmatröjan är sig självt lik, stora röd-vita schackbrädor med nya blåa linjer vid sidan av. Även typsnittet är ändrat, något som urskiljer sig från föregångaren. Bortatröjan är däremot helt ny – och mäktig. För första(?) gången kommer kroaterna springa ut på svart nyans med både mjuka och hårda toner på tröjan. Schackbrädor är det även här men i en lite annorlunda karaktär. Till skillnad från hemmatröjan så är det även schackbrädor på ryggen. Se bilderna/videon nedan.
 

Jureredaktionendinamo@hotmail.com2020-09-01 13:15:28
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!