Lagbanner
Ahmed bin Ali Stadium, 2022-12-01 16:00

Kroatien - Belgien

Inför Belgien: startelvorna bekräftade
Schackrutorna sitter i förarsätet inför drabbningen

Inför Belgien: startelvorna bekräftade

På torsdag väntar drabbningen mot belgiska landslaget som kommer närmast från 0-2 förlust mot Marocko.

The red Devils
Belgien var förhandstippade favoriter i grupp F, även om deras spel inte har legat i linje med en så hög placering på FIFA rankingen som världstvåa. Man har inte övertygat i detta VM och bilden mot Marocko präglade tillståndet i belgiska landslaget. Seger över Kanada (1-0) men med mycket tur i premiären.

Utöver det har relationerna i landslaget mellan spelarna blivit sämre efter att deras bästa spelare Kevin de Bruyne brutalt erkände för brittisk media att belgiska landslaget är "för gammalt och inte kan bli världsmästare". Vilket inte togs emot väl varken av allmänheten eller landslagsspelarna.

Det känns som att det finns sprickor i flera lagdelar och när detta händer under ett mästerskap, så är det för sent för att åtgärda problemen. Själv är jag mycket överraskande över hur dåliga prestationerna har varit. Tråkigt för gyllene generationen med Lukaku, Hazard och de Bruyne, men samtidigt positivt för kroatiska landslaget som är på uppgång.

Kroatien
Spelet lossnade mot Kanada, men kanske inte till helt hundra. Det finns utrymme för förbättringar och det borde komma mot Belgien. För Kroatiens del är det endast tre poäng som gäller, även om en poäng också kommer räcka för avancemang till åttondelsfinalen.

Ivan Perisic gav ett starkt intryck inför matchen
"Vi vet att en poäng räcker för avancemang, men vi kan inte satsa på oavgjort. Marocko och Kanada visade hur man ska spela mot Belgien. Kroatien kommer göra allt för att vinna"

Startelvan
Efter Kanada matchen är det kristallklart – vi har en startelva som varenda kroat kan utan till klockan fyra på morgonen. Backlinjen är given som det ser ut just nu, även om Juranovic har haft det jobbigt mot Davies i söndags, och Sosa fick kämpa mot Hakimi och Ziyech i premiären. I offensiven räknar vi med Perisic, tillsammans med tvåmålsskytten Kramaric i senaste matchen. Och Hajduk anfallaren Livaja, som visade mot Kanada varför han är förstavalet.

Startelvan med formation 4-3-3
Livakovic MV – Sosa VB, Juranovic HB, Lovren MB, Gvardiol MB – Brozovic DM, Kovacic CM, Modric CM – Perisic VY, Kramaric HY, Livaja FW

**UPPDATERAT** Startelvan bekräftad
 



Matchbilden
Trots många frågetecken kring belgiska landslaget, så besitter landslaget fortfarande flera världsklass spelare. Därför bör man se upp här. Kroatien måste vara bestämda och ta över taktpinnen och våga kontrollera matchen från start till slut. Belgien är i knockdown och vi får absolut inte bjuda in dem på dans. Sättet hur Marocko borrade igenom Belgien, och till slut knäckte motståndet var ett bra exempel. Jag tror att spelarna är väl medvetna om detta och att Kroatien till slut kammar hem tre nya poäng. Flera detaljer talar för schackrutornas seger. Motivationen är nummer ett, samt formkurvan som pekar uppåt och stämningen i landslaget. Ajmo Vatreni!

Plats: Ahmad bin Ali stadion (Al Rayyan)
Tid: 16:00 (torsdag)
Domare:
Tips: 3-1 (Perisic, Kramaric, Brozovic)



TV: Höjdpunkter med Kroatiens VM-spelare
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-11-30 09:33:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!