Lagbanner
2021-06-13 15:00

England - Kroatien

Inför England: Vad har vi att förvänta oss?

Inför England: Vad har vi att förvänta oss?

Svajigt. Så kan man summera Kroatiens prestationer fram till matchen mot England. Kan Kroatien från ingenstans resa sig på Wembley?

Vad har vi egentligen att förvänta oss?
Vi har sett ett ganska dåligt spela, svaga insatser och stora svårigheter både offensivt som defensivt. Dalic dämpar stämningen genom att vi (läs fans) bör andas ut och ta det lugnt, att Kroatien kommer att vara bra när det väl är i gång. Må det så vara men att underprestera i cirka ett år tillbaka, eller mer, innebär press och stress. Förvisso var det ett mycket bättre spel mot Belgien i den senaste träningslandskampen innan EM men resten såg likadant ut.

Det rinner fortfarande där bak, man saknar en tydlig röd tråd i de defensiva lagbitarna när man ställs under press och uppspel från motståndarnas sida. De offensiva bitarna behöver man slipa till några dimensioner ytterligare, Petkovic har inte funnit sin plats i startelvan kan vi också konstatera. Ganska svaga insatser från Petkovic har förmodligen lett till att han finner sitt namn på bänken. Förväntningar? Egentligen handlar det om att ett under uppstår, att allt faller på plats från ingenstans. Ingen kan säga annat än att Kroatien faktiskt ses som underdogs den första matchen i gruppspelet, men det är kanske bra. Vi har sett spela helt fantastiska matchen på bortaplan där motståndarlagen sågs som favoriter. Den aspekten säger faktiskt inte emot Kroatien mot England.

Dalic tänker offensivt…
… och i och med det blir det några byten mot England. Som tidigare sagt så kommer Petkovic mer hög sannolikhet att inte starta och i stället blir det Kramaric som kniper positionen. Den sistnämnda har haft en grym säsong i Bundesliga och förtjänar faktiskt platsen framför Petkovic. Om vi får krydda till det med statistiken så säger väldigt mycket emot engelsmännen. Å ena sidan har England aldrig vunnit den första matchen i gruppspelet i EM-sammanhang. Inga vinster, fem oavgjorda resultat och fyra förluster. Å andra sidan har Kroatien fyra vinster, ett kryss och inga förluster i EM:s första gruppspelsmatch. Intressant!



Vilken laguppställning har vi att förvänta oss?
I detta nu är det svårt att svara på den frågan. Gissningsvis ser startelvan ut på följande sätt:

Målvakt: Livakovic
Försvarare (från vänster): Gvardiol (Barisic) – Caleta-Car – Vida – Vrsaljko
Defensiv mittfältare: Brozovic
Mittfältare (från vänster): Perisic – Kovacic – Modric – Kramaric
Anfallare: Rebic

Formation: 4-1-4-1

I och med att Kramaric kommer in så passar 4-1-4-1 alternativt 4-2-3-1 bättre med Rebic och Kramaric offensivt. Modric och Brozovic defensivt. Det blir inte förvånande om man mixar mellan dessa två formationer under matchens gång. Även om Rebic och Kramaric byter plats. Högs oklart om det blir Gvardiol eller Barisic på vänstersidan, om undertecknad får välja så blir det den förstnämnda. Barisic har inte haft ett lyft i landslagssammanhang medan Gvardiol visade att han verkligen kan spela på hög nivå. Barisic spelar bra i Skottland men i landslaget så måste den lägsta högstanivån höjas.

ENGLAND - KROATIEN
Datum: 13 juni
Matchstart: 15:00
Domare: Daniele Orsato
Arena: Wembley Stadium, England
TV: HRT 2 (kroatisk) / SVT1 (svensk)
Försnack: 14:00 (SVT1)

JURE (KROATIEN/DINAMO-RED)redaktionendinamo@hotmail.com2021-06-13 04:00:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!