Lagbanner
Katastrof
Klubbar som deltar i nuvarande upplaga av SuperSport HNL

Katastrof

En dålig dag för kroatisk fotboll - Rijeka och Osijek redan utslagna i Conference League

En dålig dag för kroatisk fotboll det kan vi alla enas om. Förutom Dinamo som kämpar som ett lejon i Champions League kvalet och samlar poängen för UEFA liga koefficient, så kan man undra vad kommer Osijek, Rijeka och möjligtvis Hajduk att klaga på härnäst? Det har pratats en del inför säsongen, att vi aldrig haft en starkare SuperSport HNL liga. Till slut kommer ni återigen se Dinamo, antigen i Champions League eller Europa League gruppspelet. Den här gången var det inget fel med VAR och domarbesluten, eller en Zdravko Mamic som ni så ofta tar upp när Dinamo vinner ligamatcherna! Just nu så kan ni bara städa toaletterna på den förfallna stadion Maksimir!

HNK Rijeka lottades mot Djurgården i Conference League. Om Rijeka hade otur i lottningen har jag svårt att tänka mig. Visst, Djurgården är inne i en otrolig form och i dagsläget den bästa svenska klubben! Men frågan är om det hade slutat bättre för Rijeka mot sämre motstånd. Taktiskt dåligt upplägg inför matchen, när Rijeka mot Djurgården på hemmaplan, väljer att parkera bussen.


Det finns ett tävlingsförslag i kroatiska fotbollsligan som säger att klubbar som deltar i Uefa tävlingar, har rätt att ställa in en ligamatch p.g.a. Europa matcher. Inför returen mot Djurgården, så utnyttjar Rijeka tävlingsförslaget och ställer in bortamatchen mot Hajduk! Tanken var att komma fräschare till Tele2 arenan i Stockholm. Som att det skulle vara till någon nytta, istället blev det 2-0 förlust mot ett Djurgården som spelade viktig bortamatch i helgen, mot toppkonkurrenten Häcken! Det var alles för den här gången.


Näst på tur står NK Osijek. Klubben från Slavonien åker ut mot en klubb från Kazakstan trots bortasegern i första matchen med 2-1! Osijek såg minst sagt bedrövliga ut och dom enda jag tycker synd om är publiken som stannade kvar och hoppades på gruppspel i Conference League in i det sista. Att Osijeks spel inte stämt dom senaste två säsonger, var inget nytt. Alla hoppades på att spelet skulle blomma ut under Bjelicas tid som tränare, men konsekvenserna blev ett tidigt uttåg mot en klubb som jag aldrig hört talas om! För att strö lite salt på såren, så ligger FC Kyzylzhar på 12:e platsen i inhemska ligan efter 15 spelade omgångar. Bara 3 poäng från nedflyttningsstrecket!

Till sist så har vi Hajduk som ställs mot portugisiska Vitoria Guimaraes nästa vecka. Det är inte Porto, Benfica eller Sporting som Hajduk möter, men det är en klubb från Portugal och redan här skriver jag på att Hajduk åker ut i Europa Conference kvalet. Jag kanske låter gnällig nu, men sättet hur Europa resorna startade för Osijek och Rijeka, så kan man känna igen hur dagen kommer sluta.

em2024-sponsored-image
Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-07-29 00:00:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!