Lagbanner
Ahmed bin Ali Stadium, 2022-12-01 16:00

Kroatien - Belgien
0 - 0

Kroatien vidare efter nagelbitare - godnatt Belgien
Nu går vi vidare ännu starkare

Kroatien vidare efter nagelbitare - godnatt Belgien

Schackrutorna sätter spiken i kistan för Belgiens gyllene generation 

Så förbannad den här fotbollen kan vara. När du räknar att ditt favoritlag, det heliga, allt du längtat efter hela året och hela veckan, ska segra över ett stjärnspäckat motstånd som mer eller mindre kunde inte bestämma sig för att leva eller dö senaste dagarna?! Hur hade jag tagit detta om vi hade förlorat och hur hade jag orkat komma hem och förbannat titta i ögonen på min fru och mina barn. Nej, den filmen hoppade man över den här mörka vinterkvällen.

Ikväll är det som så många gånger förr, bevisat varför fotbollen är världens bästa sport! Även om arrangemanget för detta mästerskap borde ha förbjudits av oss ärliga och schyssta människor, så kunde man inte förbise en match som denna! 

Matchens highlights next:
 




Första halvleken kunde ha startat med jubel för Perisic, men hans försök hamnar några centimeter förbi stolpen. Kroatien visade framfötterna i första halvleken och satte hög press på belgarna som såg osäkra, sega och förvirrade ut. 

Domarens sympati för belgarna
Till och med en rättvist tilldelad straffspark skulle checkas av den jävla VAR, som hittade Lovrens hand hamna några millimeter i offside! Efter video granskningen och domarens pinsamma beslut för att blåsa av för offside, var det solklart att den här kvällen kommer bli en nagelbitare.

Andra halvlek 
Kroatien öppnade finalen bestämt, men Kovacics försök i 49:e minut plockade Curtois ut till en hörna. Varför kära Thibaut? Varför kunde du bara inte skita i att sträcka ut din långa bläckfisk kropp? 

Kroatiens dominans varade långt, kanske till och med fram till 60:e match minuten när Martinez började satsa alla kort just på den här matchen?! Detta är så jävla typiskt, någonstans innerst inne hoppades man på ännu en plattmatch av Belgien eller en sorts bitter protest liksom danskarna fullbordade med ett fiasko. Men vad var planen för Marocko och Kanada matchen? Att hålla nollan? Nej du kära Martinez, som du sår, får du tillbaka.

Först in från långt håll såg ut som en kille från ghettot. Robust, lång och farlig Lukaku kommer in och börjar.. ”briljera”. Tack Romelu för att du var sämst på planeten idag. Worst father of the year. Anfallaren stod för en historisk platt insats liksom hans hela hip-hop gäng som var så uppsnackad inför mästerskapet. 

Stolpe ut eller vad ska man säga? Lukaku var det enda hoppet för de Bruyne och Mcdonalds Hazard. Alla bollar var adresserade till Belgiens nr9. Ett tragiskt och samtidigt komiskt avslut för Lukaku under mästerskapet. 

Belgien skapade fler läge mot Kroatien på 20 minuter, än vad man skapade i 200 minuter mot Kanada och Marocko. Den riktiga tragedin hade varit om en målchans hade resulterat med ett mål, men någon uppifrån såg allt och insåg att på planen fanns det bara ett landslag som uppoffrade sig. Och det var inte Martinez manskap. 

Kroatien visade respekt in i det sista, vilket ett landslag som Belgien förtjänar. Samtidigt är det typiskt att vi spikade avancemanget på ett ”Balkan” sätt. Varför enkelt när vi kan göra det komplicerat för oss? 

Man Of the Match - Josko Gvardiol
Belgien åker hem och får tröstas med att deras marockanska brödraskapet är vidare istället. Man of the match blev Luka Modric, men i mina ögon - Josko Gvardiol, i dagsläget världens bästa mittback, som hade sålt själen till djävulen för ett VM guld. Ännu en produkt av moder skolan Dinamo Zagreb, som tydligen har den där magiska ingrediensen med något rikare DNA än belgarnas fotbollsklubbar.

Vad händer nu?
Kroatien är vidare till åttondelsfinal och där väntar tre möjliga motståndare som mer eller mindre går att besegras. Önskvärt är det där oskyldiga och unga spanska landslaget som fått för sig att dom vunnit VM efter 7-0 segern mot Costa Rica. 

Nu njuter vi av kvällens VM matcher.

TV: Höjdpunkter: Kroatiska spelare i europeiska ligor

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-12-01 20:37:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!