Lagbanner
Nyheter inför Brasilien

Nyheter inför Brasilien

Hur ser läget i truppen inför drabbningen på fredag?

Kvartsfinalmatchen mot Brasilien närmar sig och nu är det bara en dag kvar. Matchen kommer spelas i Al Rayyan på Education City arenan som har kapacitet för 45 000 åskådare.


FIFA har meddelat sent igårkväll att engelsmannen Michael Oliver kommer att döma matchen. Oliver har en gång tidigare dömt Kroatiens match mot Selecao. Det var träningsmatchen från 2018 som spelades i Liverpool på Anfield Road, och som Brasilien vann med 2-0.

Goda nyheter har kommit från gårdagens tränings i Doha. Det är Borna Sosa som är tillbaka i full träning och det är stor förstärkning. I och med Sosas återkomst, betyder det att Glasgow Rangers backen Barisic hamnar på bänken. Vilket är inte illa, eftersom det rapporterades att Barisic såg ganska sliten ut efter Japan matchen.

Däremot har Josip Stanisic fortfarande problem med återställningen och Marcelo Brozovic fick en extra dag ledig. Mittfältaren överträffade sig själv när han sprang 16,7 kilometer mot Japan i måndags. Vilket är ett VM rekord. Rekordet innehålls av honom själv från VM 2018 när han sprang 16,4 kilometer i semifinalen mot England.

Startelvan
Spekulationer kring startelvan finns det alltid. Kommer Dalic starta matchen med 4-5-1 och våga köra spelet från Uefa Nations League när man neutraliserade helt och hållet Danmark och Frankrike? Mittfältet fick en större roll i UNL, än har vi inte sett Dalic använda full potential hos trion - Kovacic, Modric och Brozovic.


Vi får också hoppas på en överraskning på forward positionen. Kroatien behöver en snabb anfallare och det är varken Petkovic eller Livaja. Jag tänker i banorna med Dinamo Zagreb anfallaren Mislav Orsic som är tillsammans med Perisic en av dom snabbaste vi har. Som sagt, Dalic har säkert kommit fram med en bra lösning.

Vi väntar otåligt på att spelarna ska komma ut på gräsmattan på Education City. Årets spektakel för kroatiska fansen, det är inte varje dag man möter joga bonito i ett VM.

 
TV: Höjdpunkter från Borna Sosas höst i Bundesliga och Nations League
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-12-08 10:38:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!