Saudiarabien - Kroatien
0 - 1

Rutinerad seger mot Saudiarabien
Kramaric avgjorde mot Saudiarabien med sitt 20:e mål i landslaget

Seg första halvlek, lite Orsic, Modric och Perisic ingredienser räckte för en seger

Saudiarabien – Kroatien = 0-1 (0-0)
Kramaric 82’ 0-1.

Kroatien tog en rutinerad seger mot saudiaraberna som gjorde en bra halvlek. Men det vi misstänkte inför matchen, var att Dalic hade stark bänk och skulle rotera startelvan, där av många ambassadörerna som Modric och Perisic satt på bänken. Trots detta vinner man till slut mot ett tappert hemmalag. Värt att nämna är att Luka Sucic startade från start för första gången i landslaget.

Vi måste ge kredit till dom gröna som gjorde en stark insats i första halvleken och var stundtals nära att ledningen. Till skillnad från den kroatiska offensiven, såg Saudiarabien bättre samspelta och kanske ligger grunden till detta att man hade fyra spelare i startelvan som spelar tillsammans i klubben Al-Hilal.

Kroatien fick ett skott på mål i första halvlek och även detta var en slump. Men det var kanske inte så konstigt då Mario Pasalic och Nikola Vlasic spelade på onaturliga positioner, som ytteranfallare båda.

Dalic gör två byten i början av andra halvlek och det blir Vlasic som byts mot Dinamo Zagreb spelaren Orsic. Luka Sucic byts ut mot Chelsea mittfältaren Kovacic. Och resultatet blev att vi fick i gång motorerna på mittfältet.

Orsic var nära att ge ledningen i 52:a minuten, men han var inblandad i mycket annat som skulle komma. Att Petkovic och Orsic var samspelta är inget snack om saken. Det genom vänstra flanken där dom flesta kroatiska anfallen var farligast.

Efter en timmes spel var det tid för Domagoj Vida att göra sin 100:e landskamp. Stort grattis till Vida som blev den tionde spelaren genom tiderna i landslaget att nått upp till hundra landskamper.

Zlatko Dalic vinner matchen med taktiska byten och spelet var över för Saudiarabien när Modric och Perisic kom in i spelet i 65:e minuten. Åtta minuter senare tar Kroatien ledningen genom Kramaric, men målet blir bortdömt pga. offside.

Kramaric skulle dock göra sitt 20:e landslagsmål i 82:a minuten efter en assist av Modric. Det var nära 2-0 ledning i slutet av matchen, men Perisic var offside och även det målet dömdes bort. Matchen som startade illa för schackrutorna, där man blev utspelade mot ett duktigt hemmalag, slutade trots allt med seger.

Summering
Inte så mycket att klaga på även om första halvleken inte såg ut som vi önskade oss. Men när man väl roterar ut nästintill en hel startelva och sätter spelare dessutom på fel positioner, så kan det inte bli sämre än detta. Ett mål räckte den här gången, men kanske borde Dalic tänka på att sätta Vlasic eller Pasalic på deras naturliga positioner, som offensiva mittfältare eller falsk nia. Måste dock erkänna att vissa taktikdrag från Dalic var smarta. Genom att ge Stanisic speltid, som oftast värmer bänken i Bayern. Brozovic testades och han är good to go.

Spelarbetygen
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionellt
2- medel
1- amatör

Livakovic 5- gör en bra match och gör ett par viktiga räddningar. Viktigt att han fick känna på hur det är att hålla nollan eftersom Dinamo inte varit så duktiga på det i år.
Lovren 2- tycker att han har slarvat en del i första halvleken, det kan också vara trötthet, men har du kaptensbindeln på dig så skall du prestera bättre
Erlic 4- gör en godkänd första halvlek, ännu bättre i andra. Martin Erlic är en som vi definitivt kan räkna på
Stanisic 3- liksom hela försvaret lite sämre i första, bättre ut i andra halvlek
Barisic 3- vinner inte mitt hjärta idag, han är val nummer två på vänsterbackpositionen
Majer 4- spelar upp sig andra halvleken då han får bättre spelare runt om sig
Brozovic 4- välkommen tillbaka och det är extremt viktigt att det här kugghjulet är i takt
Sucic 2- grattis till startplatsen idag, men tyvärr saknades han på mitten för ofta
Vlasic 2- taskigt att ge honom en svag tvåa, men vi vet alla att han kan bättre
Petkovic 3- får inte bollarna i första halvleken, vaknar till slut i andra
Pasalic 3- får en svag trea, visade inte så mycket i första liksom hela laget
Orsic 4- väcker liv i offensiven och skapar flera chanser
Kovacic 4- samma som Brozovic, vi vet vad den här killen går för
Vida 3- stabilt inhopp idag, hade inte mycket den sista halvtimmen
Kramaric 4- är alltid på rätt plats och hade det inte varit för VAR, så hade han skrivit in två mål i målregistret
Perisic 4- vilken klass, Ivan är landslagets farligaste spelare när det kommer till offensiven
Modric 4- kommer in, assisterar till matchens enda mål, behövs inget mer att läggas till