Lagbanner
Truppen mot Sverige och Rakitics farväl
Foto: Bildbyrån

Truppen mot Sverige och Rakitics farväl

Inför Kroatien väntar en spännande framtid. Förbundskaptenen Dalic har presenterat truppen som ska ta sig an nästkommande motstånd.

UEFA Nations League
Den kroatiska förbundskaptenen Zlatko Dalic har i dag presenteras sin trupp som ska ta sig an tre nya motstånd inom snar framtid. Den sjunde oktober väntar Schweiz i St. Gallen och därefter två nya matcher i UEFA Nations League.
 
Kroatien har allt annat än startat bra i UEFA Nations League, även om Dalic flera gånger sagt att det är en turnering som inte på något sätt prioriteras, snarare att man får svar på tal vart man står och vad man bör fokusera på. EM nästa år är, enligt Dalic, något som prioriteras väldigt mycket mer än själva Nations League. Sett till Kroatiens trupp och resultat så kommer nationen inte tolerera någon förlust mot Sverige och man kommer bli nöjd med minst ett kryss mot fransmännen. Detta baserat på bland annat den spelartrupp som finns tillgänglig inför match tre och fyra i turneringen. Den elfte oktober kommer Sverige på besök i Zagreb och kort därefter (tre dagar senare) spelas matchen mot Frankrike på samma arena. 26 spelare finns tillgängliga, Domagoj Bradaric kliver in som en ”joker” som kan fylla på ytterbackspositionen. Se hela truppen nedan.
 


Ivan Rakitic tackar för sin (landslags)tid
Tillsammans med förbundskaptenen och Davor Suker samt Luka Modric togs det ett gemensamt beslut att Ivan tackar för sig, detta efter 106 matchr och 15 mål för sitt landslag.
Efter 106 landslagskamper och 15 mål, tackar Ivan för sig. Kroatiens vicekapten var minst sagt en nyckelspelare den senaste VM-turneringen.
 
- Detta var mitt svåraste val som fotbollsspelare, men någonstans förstod jag att detta är perioden då jag måste bestämma mig. Jag njöt varje match som jag spelade för mitt landslag och minnena från VM kommer vara en av dem bästa av mitt liv. Jag är säker på att vi fortfarande har grymt landslag som ännu inte nått sin topp. Till mina vänner i landslaget önskar jag all lycka i deras framtida utmaningar. Jag kommer vara deras största supporter. – Ivan Rakitic 

Jag har pratat och diskuterat med Ivan, han förklarade sina tankar och hur han egentligen ser på helheten. Som Kroatiens förbundskapten är jag givetvis ledsen att han inte fortsätter representera Kroatien på fotbollsplan men jag respekterar hans beslut, precis så som det också var med Corluka, Subasic och Mandzukic efter VM. Ivans kärlek för Kroatien säger allt då han valde Kroatien framför Schweiz, även om han vuxit upp i Schweiz. I mer än 100 matcher har Ivan visat hur man krigar och visar framfötterna i den kroatiska matchtröjan. Han har haft en stor landslagskarriär bakom sig men ingen kommer glömma de två straffarna i VM då han sköt Kroatien till både kvarts- och semifinal. Helhjärtat tackar jag honom allt han gjort för Kroatien, både på som utanför plan. – Zlatko Dalic


Foto: Bildbyrån

Tack för allt Ivan! 

jureredaktionendinamo@hotmail.com2020-09-21 19:50:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!