Lagbanner
Truppen uttagen för Uefa Nations League

Truppen uttagen för Uefa Nations League

Landslaget kommer spela två återstående matcher i Uefa Nations League. Först ut blir det den 22:a september mot Danmark i Zagreb och en bortamatch mot Österrike den 25:e. 

Förbundskaptenen Zlatko Dalic offentliggjorde spelarlistan idag för de två nämnda matcherna. Vilka nya namn vi hittar i listan och vilka spelare finns inte med? 

Målvakter: Dominik Livakovic, Lovre Kalinic, Ivica Ivusic

Försvarare: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barisic, Josip Juranovic, Josko Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanisic, Martin Erlic, Josip Sutalo

Mittfältare/Anfallare: Luka Modric, Mateo Kovacic, Marcelo Brozovic, Mario Pasalic, Nikola Vlasic, Lovro Majer, Luka SucicIvan Perisic, Andrej Kramaric, Bruno Petkovic, Mislav Orsic, Ante Budimir, Marko Livaja

Dinamo anfallaren Bruno Petkovic tvingade Dalic att kalla in honom till landslaget efter prestationerna i Champions League kvalet. Däremot är det överraskande att formstarke Glasgow Rangers anfallaren Antonio Mirko Colak inte finns med på listan, utan spelaren är lämnad som backup. 

Anfallaren Josip Brekalo (Wolfsburg) har tappat sin plats i landslaget. Spelaren har inte spelat kontinuerligt i klubben och det är resultatet med dagens uttagning. Samma gäller för Jakic, Caleta-Car och Pongracic. Caleta-Car har tappat plats i Marseille och skrev på nyligen för Southampton. Jakic har för det mesta värmt bänken i Eintracht Frankfurt, förutom de två senaste matcherna där han spelade från start. Jakic ligger kanske närmast att kallas in från backup listan.

Zlatko Dalic under presskonferensen idag:
”Vi har fortfarande två veckor kvar till samlingen och under den perioden kommer vi att intensivt övervaka spelarna som finns på backup listan och se vilka mer vi skulle kunna aktivera. I samförstånd med tränaren för U-21-landslaget, Igor Biscan, kommer vi också att överväga om någon av de inbjudna spelarna kommer att gå med i det unga landslaget för de mycket viktiga playoffmatcherna med Danmark.”

”Vi gjorde ett riktigt bra jobb genom att vinna i Danmark och Frankrike, det var prestationer som stärkte självförtroendet och bekräftar den höga potentialen och kvaliteten hos vårt landslag. Med dessa resultat försätter vi oss själva i en position att säkra final four i Uefa Nations League. Men vi vet att det inte kommer att bli lätt alls. Vi såg hemma mot Österrike vad det innebär om vi inte är på hundra procent från första minuten – för oss är enda sättet maximal gemenskap och kompakthet.”

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-09-05 15:02:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!