Lagbanner
UEFA Nations League: Sverige, Portugal och Frankrike

UEFA Nations League: Sverige, Portugal och Frankrike

Lottat och klart, Kroatien hamnade i grupp 3 tillsammans med Sverige, Portugal och Frankrike. Gruppettan kommer att ta sig vidare till slutspelet medan fyran åker ner en division.

I Amsterdam lottades i dag, för den andra gången, UEFA Nations League. Kroatien, som stannade kvar i den högsta divisionen, kommer att möta Sverige (som gick upp en division), Frankrike (regerande VM-mästare) och Portugal (regerande EM-mästare). Väldigt spännande grupp!

Börjar vi från början så kan vi konstatera att denna grupp är en av de svåraste, kalla det möjligtvis också för ”dödens grupp”. Kroatien har nu chans att slå tillbaka mot VM-ettan och finalen för två år sedan, det borde räcka som en morot. Mot Portugal bör man tänka på kvartsfinalen under det senaste EM-spelet (portugiserna nätade i den 118:e minuten). Däremot har Kroatien aldrig förlorat mot Sverige i en s.k. kvalmatch, Kroatien behöver under denna turnering en Darijo Srna som kliver fram. Att man dock aldrig förlorat en kvalmatch mot Sverige säger i praktiken ingenting. 

- Vi lottades i den absolut svåraste gruppen, svårt men oerhört kul. Vi ställs mot EM- och VM-vinnarna, det är det vi vill. Sådana matcher är väldigt attraktiva att titta på. Däremot visste vi att det kommer bli tuffa matcher, alla landslag på denna nivån är bra. Denna turnering kommer att bidra med mycket, det kommer att visa oss vägen var vi är och hur vi går vidare. Låt oss dock först tänka på Katar och EM, därefter blir vi lite mer klokare. - Zlatko Dalic

 

Jure (KRO-RED)redaktionendinamo@hotmail.com2020-03-03 21:07:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!