Lagbanner
VM truppen spikad
Modric ska leda landslaget under Qatar VM 2022

VM truppen spikad

Dalic har beslutat - här är Kroatiens VM trupp

Fotbolls VM startar den 20:e november, men Kroatien spelar sin första match om tolv dagar. Den 23:e tidigt under dagen möter man Marocko, fyra dagar senare möte med Kanada och på första advent ställs man slutligen mot Belgien.

En av VM favoriterna är också Kroatien och det är något många inte tänker på. Truppen känns bredare än den som tog hem VM silvret 2018. Vi hade kanske behövt en Mario Mandzukic, men landslaget har idag hybrida anfallare i Pasalic, Majer och Vlasic. Vi får inte heller glömma en underskattad vänsterback som spelar i Bundesliga vid namnet Sosa. Backen har skrivit in assister på sex eller sju raka ligamatcher och Sosa kommer ha en viktig roll under VM. 

Förbundskaptenen Zlatko Dalic under presskonferensen idag:

"Det här är spelare vi litar på. Det kan bara bli ändring på måndag om någon blir skadad i matcherna som kommer till helgen"

"Jag tror på de här spelarna, jag är optimist, jag vet att förväntningarna är höga och jag förväntar mig dem. Vi måste vara realistiska eftersom ett dussin landslag hoppas bli mästare"

"Jag vill ta bort pressen från mina spelare, vi har självförtroende, vi har ett fantastiskt lag och mina förväntningar är höga. Men utan press och eufori är den första matchen verkligen den viktigaste"

Målvakter
Livakovic (Dinamo Zagreb), Ivusic (Osijek), Grbic (Atletico Madrid)

Försvarare: Gvardiol (Leipzig), Lovren (Zenit), Sosa (Stuttgart) Juranovic (Celtic), Vida(AEK Athen), Erlic (Sassuolo), Stanisic (Bayern), Barisic (Glasgow Rangers), Sutalo (Dinamo Zagreb)

Mittfältet: Modric (Real Madrid), Brozovic (Inter), Kovacic (Chelsea), Pasalic (Atalanta), Majer (Rennes), Vlasic (Torino), Sucic (Salzburg), Jakic (Eintracht)

Anfallare: Perisic (Tottenham), Petkovic (Dinamo Zagreb), Kramaric (Hoffenheim), Budimir Osasuna), Livaja (Hajduk), Orsic (Dinamo Zagreb)

Kommande matcher
Träningsmatch mot Saudiarabien den 16:e november är den enda inför VM.
VM 23 november Marocko klockan 11:00
VM 27 november Kanada klockan 17:00
VM 1 december Belgien klockan 16:00

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-11-09 14:35:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!