Landslagets första trupp för året

Landslagets första trupp för året

Två nya namn på listan - Luka Ivanusec tillbaka i landslaget

Kroatien förbereder för två EM kvalmatcher mot Wales den 25:e mars i Split och tre dagar senare en klassiker mot Turkiet på bortaplan.
 




Tre månader har gått sedan fotbolls VM och Zlatko Dalic måste redan här ställa om fokuset på EM kvalet. Under presskonferansen var förbundskaptenen tydlig:
"Vi har ingen anledning att ändra mycket på laget som tog bronsmedaljen i VM för några månader sedan. Kallade är 23 spelare som varit med i Katar. Vi har lagt till Luka Ivanusec , som spelar i mycket bra form i Dinamo."

"Under januari var det uppenbart att VM fysiskt och mentalt satte sin prägel på landslagsspelarna, men jag är glad att de flesta av dem kommer i form och jag tror att alla kommer att vara i optimal form inför kvalmatcherna."

"Vi accepterar rollen som favoriter i den här gruppen - vi har det starkaste laget och en enorm önskan att vara deltagare ett EM som spelas i Tyskland eftersom vi vet vilken typ av stöd vi skulle få från våra fans där. Mästerskapet är en dröm för oss alla."


Målvakter: 
Dominik Livakovic, Ivica Ivusic, Nediljko Labrovic
Försvarare: Domagoj Vida, Borna Barisic, Josip Juranovic, Josko Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanisic, Martin Erlic, Josip Sutalo
Mittfältare: Luka Modric, Mateo Kovacic, Marcelo Brozovic, Mario Pasalic, Nikola Vlasic, Lovro Majer, Luka Ivanusec, Luka Sucic
Offensiv: Ivan Perisic, Andrej Kramaric, Bruno Petkovic, Mislav Orsic, Marko Livaja, Petar Musa

Reservlistan: Ivo Grbic, Kristijan Jakic, Dion Drena Beljo, Dario Spikic

25 Mars: Kroatien - Wales (Split, 20:45h)
28 Mars: Turkiet - Kroatien (Bursa, 20:45h)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-03-06 14:29:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!