Luka Modric fyller 37 år
Luka Modric sätter läckert mål med patenterade yttern

Luka Modric fyller 37 år

Vill bara passa på att gratulera en levande legend. Grattis grande Luka!

5x Champions League 
4x Uefa Supercup
4x Klubb VM
4x Supercopa
3x La liga
3x Kroatiska ligan
2x Kroatiska cupen
1x VM silver
1x Copa del Rey

Ballon D’or 2018
Guldbollen 2018
Uefa player of the year 2018

Tack för dina 95 matcher i den blåa tröjan! Det är magiskt att se varenda match som du spelar för Real Madrid, du är verkligen unik. Det vore en utopi om du hade avslutat karriären i Dinamo, men jag förstår. Du är för bra för att världens bästa klubb skulle bara släppa tag om dig. 



”Du är vår kapten, vi är din hamn” precis så stod det på den stora transparent duken som fansen visade upp i somras mot Frankrike i Split när du spelade 150:e landskampen. Luka fyller 37 år idag och bakom sig har han en stor karriär som fortfarande skriver stora berättelser. 

Det är inte bara titlarna som du har vunnit som gör att alla respekterar dig, utan sättet du är som människa. Stabil, ödmjuk och med fötterna på jorden. 

Luka gjorde sin debut för landslaget i en träningsmatch den 1 mars 2006 i Kroatiens 3:2 seger mot Argentina. Han var även uttagen till VM truppen 2006 men var då fortfarande anonym och fick snöt med speltid under mästerskapet. Efter att Slaven Bilic tagit över som förbundskapten, hamnade Luka direkt i fokus och det är där allt började på riktigt. Hittills 22 mål på 152 matcher för schackrutorna, deltagit i tre världsmästerskap och fyra EM och har varit lagkapten sedan 2016.

Vi ser framemot ett nytt VM mästerskap där Luka kommer leda landslaget. Vi hoppas att den resan varar och som året har startat för Luka, med La Liga och CL titel, så saknas det endast VM guld! 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-09-09 14:57:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!