Med Luis Alter inför Polen: ”Trött på hedersamma förluster”

Med Luis Alter inför Polen: ”Trött på hedersamma förluster”

Vi tar ett snack med Portugal-supportern Luis Alter inför kvartsfinalen.

Mot Kroatien kändes Cristiano Ronaldo väldigt disciplinerad, han höll sig på sin kant mer än vi är vana vid. Är det positivt för laget eller vill du se honom i en mer fri roll?
Då Ronaldo inte är i sitt livs form tycker jag personligen att det är bra att han får anpassa sig, så vi kan få ut det mesta av laget! Samtidigt så måste en spelare med CR7:s kvalité få känna att han i vissa sekvenser får ha en fri roll.
 
Portugal har både resultaten med sig och potentialen i truppen. Finns det något som talar för att det lossnar ordentligt även spelmässigt nu i kvartsfinalen?
Jag tycker att folk generellt har ett kort minne, man ser enbart på Kroatien-matchen. Personligen tycker jag vi har spelat bra både mot Island och Österrike. Det som saknades var den berömda effektiviteten. Mot Ungern så stämde offensiven, men inte defensiven. Men jag kanske inte är så objektiv i mitt tyckande?!
 
Mot Kroatien valde Fernando Santos en mer defensiv taktik, helt ärligt minns jag inte när ett portugisiskt landslag spelade så defensivt senast. Minns en 0-0-träningsmatch här i Sverige mot just Sverige i slutet på 80-talet eller början på 90-talet.  Då var svensk media inte nådiga i sin kritik mot Portugals taktik!
 
Men helt klart hoppas jag på ett mer offensivt Portugal nu mot Polen. Samtidigt så vill jag för en gångs skull gå hela vägen och är det en defensiv taktik som är kravet skriver jag under på direkt!
 
Trött på hedersamma förluster!
 
Vilken startelva vill du se nu?
Jag ser gärna:

-------------Rui--------------
Cedric-Pepe-Fonte-Guerreiro
--------William---Adrien------
Mário----------------Sanches
----Ronaldo------Nani-------
 
Möjligtvis Moutinho istället för Sanches, men enbart för rutinens skull då jag anser att Renato nog är i bättre form!
 
Sen har vi frågan Nani eller Quaresma? Nani har verkligen mäktat med att visa Quaresma att han minsann inte ger upp utan kampen, Nani har nog gjort sin bästa mästerskap hittills, och det har egentligen Quaresma också gjort! Jag väljer Nani då Quaresma har en vana att kunna komma in som inhoppare och avgöra, Nani har alltid haft svårare som inhoppare.
 
Varför inte bägge i startelvan? Det känns som om laget då blir i obalans och vi har inte en tredje likadan sorts spelare som Nani och Quaresma att slänga in om det skulle behövas. Möjligtvis Rafa, men han ser jag som några steg bakom dessa två ännu. 
 
Hur tror du att Polens sätt att spela fotboll passar Portugal?
Jag tror inte det är den fotboll som passar oss allra bäst, men det känns som att vi för stunden verkar kunna hantera allt motstånd vi ställs emot! 
 
Vägen mot final är öppen, eller hur tror du att det går på torsdagskvällen?
Som jag sagt förut, vi hamnade i den "lättare" halvan, men allt avgörs på plan och inte i teorin. Självklart vore det en enorm besvikelse att inte ta sig till semifinalen!  Jag både tror och hoppas på att få vara på den vinnande sidan på torsdagskvällen. Förhoppningsvis slipper vi lida som vi gjorde i lördags! 
 

John Cederblad2016-06-29 20:00:00
Author

Fler artiklar om Portugal