Fenerbahce numret större - Slimani stor hjälte i Istanbul

På torsdagskvällen fick Spartak Trnava syna sin första förlust i Europa League-gruppspelet. På Sükrü Saracoglu-stadion var Martin Škrtels Fenerbahce numret större - och vann med välförtjäna 2-0 efter dubbla mål av Islam Slimani.

FC Spartak Trnavas nolla i Europa League-gruppspelet var intakt i 142 minuter. Sedan klev Islam Slimani fram och spräckte den.

Inför knappt 30 000 åskådare på Sükrü Saracoglu-stadion i Istanbul skulle Radoslav Latals manskap syna sina första insläppta mål - och också sitt första nederlag. Till skillnad från premiärmötet hemma mot RSC Anderlecht fick slovakerna mota en betydligt mer spetsig, spelförande och skicklig offensiv, som försvaret dock stod emot väl under de första 45 minuterna. Martin Chudý i målet bjöd på en rad svettiga ingripande och stundtals eleganta TV-räddningar, samtidigt som hans mer offensivt lagda lagkamrater hade svårt att bryta sig igenom den gulblåa försvarslinjen. En av jättarna var just slovaken Martin Škrtel, som sällan lät Trnavaspelarna komma särskilt långt i sina anfallsförsök. Vassaste chansen för gästerna kom i slutminuterna av den första akten när Vakhtang Tchanturishvili avlossade ett skott som skruvade sig precis förbi målvakten Harun Tekins vänstra stolpe.

Sju minuter in i den andra halvleken sprack till slut Trnavas nolla. Martin Škrtel skickade in en boll centralt efter en hörna och när målvakten Chudý kom helt fel upp i luftrummet och "hängde tvätt", slog Islam Slimani till. 1-0 var ett faktum och bortalaget var i brygga.
  Hemmalaget, med Slimani i spetsen, fortsatte att forcera framåt och fick ny energi efter ledningsmålet. Strax efter att Trnava haft ett ypperligt läge att faktiskt kvittera tillställningen, vände spelet om och Andrew Ayew skickade in ett inlägg till en helt omarkerad Slimani som ostört kunde nicka in 2-0. Fenerbahce hade bud på att utöka ytterligare samtidigt som slovakerna blev allt mer orkeslösa, men ställningen 2-0 stod sig matchen ut. Den turkiska maskinen vann välförtjänt och revanscherade sig därmed efter förlusten mot Dinamo Zagreb i premiären, medan Trnava fick syna sin första förlust i EL-gruppspelet.

Näst ut för Trnava är just kroatiska Zagreb som följde upp 4-1-segern mot Fenerbahce med att bortaslå Anderlecht med 2-0. Anton Malatinskýstadion i "lilla Rom" i Slovakien kommer att stå tom då Trnava ännu en gång har straffats av UEFA. Detta efter att hemmaklacken återigen sjungit sånger med inslag av rasism under ligamatchen mot Slovan i förra veckan - vilket innebär att kommer att sakna en vidal faktor i mötet mot den kroatiska storklubben.

Trnavas chanser är trots allt fortsatt levande och förhoppningsvis kommer laget att vara med i striden om en slutspelsplats ända in i det sista. Mötet med Zagreb går av stapeln den 25:e oktober klockan 18:55.