Uttåg i åttondelsfinalen trots stark försvarsinsats

Porto var nära att skrälla sig vidare mot Arsenal efter en ny stark försvarsinsats borta på Emirates. Men ett hemmalag som borde ha avgjort tidigare vann efter straffar.

Det var inget snack om att Arsenal förtjänade att vinna. Framför allt när man tryckte på som mest i den andra halvleken kändes det långt borta för Porto.

Men när förlängningen väl började tycker jag inte man såg så mycket hemmaforcering. Porto försökte några gånger, och generellt i matchen var Porto uppe i ett par farliga omställningslägen både i första och andra halvlek.

Båda lagen hade kunnat göra fler mål. Men Porto var också uddlösa. Dock var det ingen skräll att se vilken matchbild det blev. Man visste att Arsenal skulle pressa på och dom är nog inte jättenöjda med att ha behövt spela 120 + 90 minuter för att ta sig vidare. Å andra sidan var det inte konstant Arsenal-press över 90 minuter heller under ordinarie tid. Porto hade mer bollinnehav borta än hemma.

Alan Varela och Pepe gjorde en riktigt bra match och jag tycker Chico Conceicão blixtrade till några gånger.

Martin Ödegaard var matchens lirare men han hade nog velat göra någon mer poäng än assisten till 1-0 för att vara helt nöjd.

Arsenal gjorde ett 2-0-mål i den andra halvleken men det blev bortdömt för att Pepe blev lite ryckt i tröjan och armen. Jag tycker Pepe hade tur, men mest för att han gjorde ett felbeslut att skicka upp bollen mitt i banan vilket var själva anledningen till att det blev mål.

Surt med uttåg ur CL när man hade chansen på straffar och hade skaffat sig så bra resultat från hemmamatchen. Jag tycker att spelarna förtjänar kredd igen för hur man genomför matchen. Men egentligen kunde Arsenal ha avgjort tidigare.

Jag tror inte Kai Havertz är Sergio Conceicãos favoritspelare.
Tycker det var väldigt konstigt att inte Havertz fick gult kort efter att ha knuffat motståndarcoachen.

Straffläggningsförlusten blev Portos åttonde raka. Senaste gången det blev seger i en straffläggning var mot Belenenses i cupen 2010.