Porto krossade Benfica - tog största segern på 14 år

Porto krossade Benfica - tog största segern på 14 år

Porto körde över Benfica på söndagen och tangerade rekordet för sin största seger mot Benfica i ligan. Matchen slutade 5-0 efter mål av Galeno x2, Wendell, Pepê och Danny Namaso.

Det var upplagt för hemmaseger men att det skulle bli 5-0 och tangerat rekord trodde man inte riktigt. Senast det blev 5-0 var 2010 då Hulk och Falcão körde över Pablo Aimar och co.

Porto hjälptes lite av ett rött kort på Otamendi i 61:a minuten men då stod det redan 3-0. Det var aldrig något större snack och Galeno som verkligen har hittat formen var inblandad i alla de tre första målen.

Porto har också hittat formen i och med den här segern och 1-0 mot Arsenal förrförra veckan. Men förra helgen blev det bara kryss mot Gil Vicente och tyvärr är det såna poängtapp som gör att Benfica fortfarande är sex poäng före i ligan och Sporting sju med en match mindre spelad.

Det blir svårt att vinna ligan och på den fronten har det egentligen sett mörkt ut ganska länge. Så en storkross mot största rivalen och chansen att fortfarande kunna skrälla sig vidare i CL gör att det mesta vägs upp. Och ska jag välja på en ligasegrare mellan Benfica och Gyökeres så är valet ganska enkelt. Om inte Porto lyckas komma ikapp ännu mer så hoppas jag att Sporting håller förstaplatsen.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2024-03-04 03:55:00
Author

Fler artiklar om Porto