Nyheter inför bronsmatchen
Marocko och Kroatien möts för andra gången under detta VM

Nyheter inför bronsmatchen

Om tredje platsen i VM 2022 kommer två landslag spela som tidigare möttes under gruppspelet. Vem hade hoppats på detta?

Vi hoppades på en gemensam final mellan Kroatien och Marocko, vilket dom flesta fotbollsfans runtom världen inte skulle glädjas åt. För man vill helst se stornationerna, med storstjärnor som Messi och Mbappe i en episk final. Lite tråkigt, men samtidigt spännande kan jag känna. Dock så är det samma film, om och om igen. Människor älskar dom svagare, vi älskar bataljer mellan David och Goliat. 


 




En dag kvar tills på lördag. Kroatien fick fyra dagars vila, medan Marocko har lite mer än två dagar. Vilket kan visa sig vara avgörande, med tanke på att Marocko kört en och samma startelva i varenda VM match. Det gäller att återställa både fysiskt och mentalt för spelarnas del. Moralen i båda lägren kommer höjas inför matchen, den kan vi vara säkra på. Desto närmare matchstart vi kommer, är det klart att det inte är samma sak att återvända hem med en seger och en medalj runt halsen, eller med ett nederlag och en fjärdeplats. För vem kommer ihåg fjärdeplacerade nationerna?

Marocko har stora bekymmer med skador i truppen. Kan vara så att det ser ljusare ut för Kroatiens del, men även vi har Josko Gvardiol och Marcelo Brozovic med stort frågetecken.

Mycket möjligt att Gvardiol missar matchen och i stället kliver Josip Sutalo in, som hittills inte fått speltid i VM. Likaså för Sassuolo mittbacken Martin Erlic, som också håller hög kvalitet men har inte seplat under VM.

Det skrivs att Luka Modric är också ett frågetecken. Varför? Jo, nederlaget i semifinalen tog hårt på kaptenen. Kan vara sant, behöver inte. Självklart är Luka ledsen, men detta är ingen anledning som kommer stoppa Modric från spel mot Marocko.

Vilka fler kan vi förvänta oss från start? Jag tippar att Orsic startar tillsammans med Majer. Möjligt att Livaja eller Petkovic, alternativt Budimir får chansen från start.

Borna Sosa var en av dom som inte växte upp till förväntningarna mot Argentina. Hans ersättare Barisic spelade 120 minuter mot Japan och han lär få chansen i bronsmatchen. Sedan har vi Bayerns högerback Stanisic som inte spelat en enda minut. Allt kommer handla om hur mycket redo Juranovic är.

Möjlig startelva:
Livakovic MV – Juranovic HB, Sutalo MB, Lovren MB, Barisic VB – Kovacic CM, Modric CM, Majer OM – Orsic VY, Vlasic HY, Livaja FW/Petkovic FW

Matchen spelas på lördag klockan 16:00 på arenan Khalifa International stadion (Doha). Domaren är från Qatar - Al Jassim. 

TV: Återblick till när Kroatien säkrade gruppsegern i Nations League

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-12-16 08:10:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!