2018-06-02 19:45

Sverige - Danmark
0 - 0

INFÖR VM: Oavgjort i första genrepet
Ett chansfattigt möte på Friends Arena slutade 0-0.

INFÖR VM: Oavgjort i första genrepet

Danmark och Sverige kryssade på noll i en chansfattig match. Frågan är om Hareide fick svar på de frågor han har inför den sista gallringen av truppen på måndag.

Drygt 41 000 åskådare hade tagit sig till Friends Arena för att se den första av två träningskamper innan VM sparkar igång om två veckor. De bjöds på en avslagen match mellan Sverige och Danmark där inget av lagen bjöd på något finlir.

Danmark startade med en stark elva som i mångt och mycket påminner om den som kommer starta mot Peru den 16 juni. Christian Eriksen saknades på grund av att familjen väntar barn och i hans ställe spelade Michael Krohn Dehli.

Varken svenskarna eller danskarna kom upp i någon högre nivå och hade svårt att skapa lägen. Thomas Delaney hade ett skott i den andra halvleken som passerade precis utanför Robin Olsens vänstra stolpe.

Att det skulle bli någon supermatch hade nog ingen förväntat sig. Spelet flöt på precis som det brukar i en första träningsmatch. Lunkande och utan större indikationer på offensiva genombrott. Det lär se annorlunda ut i mötet med Mexiko om en vecka.

Oroväckande för Åge Hareide är att vänsterbacken Jens Stryger Larsen åkte på en rejäl smäll på nacken i den första halvleken. Emil Krafth gick hårt in i en tackling och Udinesebacken blev liggande en bra stund. Han fortsatte dock spela och såg frisk ut.

Michael Krohn Dehli är en av de spelare som ligger på gränsen till att komma med i Åge Hareides slutgiltiga trupp. Han fick en timmes spel i Christian Eriksens frånvaro, men stärkte inte sina aktier nämnvärt.

Nästa lördag möter Danmark Mexiko i ett sista genrep innan avresan till Ryssland.

Startelva:
Kasper Schmeichel

Henrik Dalsgaard
Simon Kjær (Vestergaard 63´)
Andreas Christensen
Jens Stryger Larsen

William Kvist
Thomas Delaney

Yussuf Poulsen (Fischer 77´)
Michael Krohn Dehli (Schöne 60´)
Pione Sisto (Braithwaite 46´)

Nicolai Jørgensen (Dolberg 73´)
 

Joakim Forsellforssell.joakim@gmail.com@JoakimForssell2018-06-02 21:39:00
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!