Officiellt: Hamšík klar för IFK Göteborg

Officiellt: Hamšík klar för IFK Göteborg

Det som har beskrivits som Allsvenskans mäktigaste övergång genom alla tider har nu blivit ett faktum. På måndagskvällen presenterade IFK Göteborg den forne Napoliikonen Marek Hamšík, som har skrivit ett kontrakt som sträcker sig till den 30:e augusti.

Efter en helg fullproppad med rykten, spekulationer och förväntningar som skapat Twittertrender i mängder har det nu blivit definitivt. Svensk fotboll och dess finrum blir en stor profil rikare då den slovakiske mittfältsgeneralen Marek Hamšík har anlänt. 

Under de senaste veckorna har det faktum att 33-åringen velat lämna Kina varit välkänt. Inför det stundande EM-slutspel med sitt Slovakien ville mittfältaren vara fullt förberedd och matchtränad i rätt typ av miljö - varför hans moderklubb ŠK Slovan Bratislava var det uppenbara och naturliga valet till att bli hans nästa klubbadress. I slovakisk media såg det länge ut att bli klart med just Slovan, som hade fått dispans att värva trots att transferfönstret hade stängt i Fortuna Liga den 3:e februari. I förhandlingarnas slutskede sprack dock affären - vilket den slovakiska huvudstadsklubben till slut också bekräftade på sin officiella hemsida. Ett besked som ingjöt hopp till supportrar i en liga som Hamšík aldrig tidigare ens varit i närheten av att förknippas med.

Under fredagen avslöjades det nämligen av Sportexpressens Daniel Kristoffersson att den forne Napolikaptenen skulle ansluta till Allsvenskan och IFK Göteborg - ett rykte som nu har övergått till verklighet. Marek Hamšík landade på Landvetter sent på söndagskvällen till en stor skara jublande Änglar, som får vara med om den största övergången till Allsvenskan i dess historia. På en extrainkallad presskonferens på måndagskvällen presenterade IFK Göteborg stjärnan, som har skrivit ett kontrakt som sträcker sig till den 30:e augusti.

---- Läs mer: Redaktören intervjuas av Blåvittredaktionen

Lukas Landllukasclandl@gmail.com@lukaslandl2021-03-08 19:30:00
Author

Fler artiklar om Slovakien

Minuter från superbragd - smärtsamt avslut på EM