Officiellt: Hamšík klar för Trabzon

Officiellt: Hamšík klar för Trabzon

Sejouren i IFK Göteborg blev föga överraskande en kort sådan. Under tisdagen blev det nämligen klart var Marek Hamšík ska spendera tiden efter sommarens EM-fest - där turkiska Süper Lig-klubben Trabzonspor vann racet om den slovakiske mittfältsgeneralen.

Nyheten slog ner och chockade en hel fotbollsvärld när Napoli-profilen och den slovakiske storstjärnan Marek Hamšík presenterades för IFK Göteborg under den tidiga våren. Efter att ha lämnat Serie A och den italienska kuststaden för Kina var det många som trodde att karriären var nära sitt slut, men istället tog han det chockartade steget över till Allsvenskan och Blåvitt för att finslipa på formen inför EM - där dock sejouren, som väntat, blev kort.

Nu står det istället klart att den 33-årige mittfältaren flyttar söderut för en mer långsiktig lösning. Under tisdagen presenterade den turkiska Süper Lig-klubben Trabzonspor slovaken, som skrivit ett tvåårskontrakt med klubben från och med den första juli.

I IFK Göteborg hann det bli sex matcher och ett mål för Hamšík, som missade premiären på grund av en skada. Laget har haft en tung inledning på den allsvenska säsongen, med endast en seger.

Lukas Landllukasclandl@gmail.com@lukaslandl2021-06-09 10:00:00
Author

Fler artiklar om Slovakien

Minuter från superbragd - smärtsamt avslut på EM