Officiellt: Škrtel klar för Fenerbahce

Officiellt: Škrtel klar för Fenerbahce

Efter en turbulent period i Liverpool har nu den slovakiska mittbacksstjärnan, Martin Škrtel, hittat en ny klubbadress. Under torsdagen blev det officiellt att 31-åringen flyttar från de brittiska öarna, till turkiska Süper Lig och Fenerbahce.

Martin Škrtel har under den gångna säsongen haft stora problem i Liverpool. När Jürgen Klopp tog över rodret efter Brendan Rodgers, var den tyske tränaren i ett relativt tidigt stadie klar med att den slovakiske mittbacken inte ingår i hans framtidsplaner, vilket försämrade Škrtels form rejält. Rykten har sedan dess florerat och de smärre "skandalerna" har avlöst varandra. Så sent som för två veckor sedan kallade mittbacken sin tränare för "k*khuvud" på sin Instagram-profil, något han senare bad om ursäkt för och menade på att en nära vän hade styrt hans konto.

Efter åtta år och över 300 matcher i Premier League och den klassiska engelska klubben, står det nu klart att landslagskaptenen flyttar till turkiska Süper Lig. Fenerbahce vann kampen om mittbackens signatur, där bland annat Roma och Inter varit intresserade - såväl som andra turkiska klubbar.

Škrtels kontrakt sträcker sig till sommaren 2019.

Efter sommarens europamästerskap har ett flertal slovaker lockat till sig intresse från klubbar runt om i fotbollseuropa - läs vilka här.

Lukas Landllukasclandl@gmail.com@lukaslandl2016-07-14 17:20:00
Author

Fler artiklar om Slovakien

Minuter från superbragd - smärtsamt avslut på EM