Officiellt: Slovakisk duo till Trabzonspor
Ján Durica (t v) en av två slovakiska nyförvärv i Trabzon.

Officiellt: Slovakisk duo till Trabzonspor

Turkiska Süper Lig-klubben, Trabzonspor, har gjort klart med två nya slovaker. Under torsdagen anslöt den unge stortalangen, Matúš Bero - och på fredagen presenterades nästa slovakiska namn, nämligen Ján Durica.

Slovakernas galna flyttsommar fortsätter. Spelare som Martin Škrtel, Tomáš Hubocan och Ondrej Duda har bytt klubb efter det gångna Europamästerskapet - och ryktena kring övriga slovakiska stjärnor har varit många.

Under torsdagskvällen blev det klart att den unge stortalangen, Matúš Bero, är klar för turkiska Trabzonspor. En hemlighet lika dåligt bevarad som Zlatans övergång till Manchester United, blev definitiv under veckan - och på fredagen blev det också klart att den desto mer rutinerade backen, Ján Durica, ansluter till samma klubb.

Bero, vars framgångar i slovakiska Fortuna Liga inte gått obemärkt förbi, har varit jagad av en rad storklubbar runt om i fotbollseuropa. Slutligen vann Trabzonspor racet om 20-åringen, vars förhoppning är att utvecklas än mer och få regelbunden speltid i startelvan. Bero gjorde så sent som i onsdags sin sista match i den trencínska dressen, där han hemma mot Olimpija Ljubljana i CL-kvalet stod för ett mål.


Matúš Bero (närmast) avslutade i Trencín på topp | Foto: SITA

Efter över tio år i den ryska ligan valde Ján Durica att söka sig till ny mark. Efter att ha nobbat klubbar i Italien, Tyskland och Tjeckien, föll till slut valet på just Trabzon, som sökte efter en rutinerad pjäs som ska kunna ta en ledarroll. Durica, som skriver ett tvåårskontrakt med de sexfaldiga mästarna, blir en av de bäst betalda spelarna och väntas framför allt, med sin rutin och ålder (34), hjälpa och agera ledare över de yngre förmågorna i laget.

De flesta bekryktade slovakiska stjärnor har nu fått sina nya klubbadresser. Någon som dock fortfarande är uppe på radarn är PAOK:s Róbert Mak, som enligt grekiska uppgifter ska vara så gott som klar för ryska Zenit St Petersburg.
 Vi väntar dock fortfarande bland annat på att Marek Hamšík ska förlänga sitt kontrakt med Napoli, på att Patrik Hrošovský ska lämna Viktoria Plzen samt om Peter Pekarík kommer att byta Hertha Berlin mot Leicester City.

Lukas Landllukasclandl@gmail.com@lukaslandl2016-07-22 19:06:00
Author

Fler artiklar om Slovakien

Minuter från superbragd - smärtsamt avslut på EM