Portugisiska lagen i Europa: Ett stort fiasko

Portugisiska lagen i Europa: Ett stort fiasko

Försent att rädda situationen för Benfica och Porto. Tyvärr räckte inte Benficas vinst eller Zenits förlust för ett avancemang för giganterna. Istället får de båda blicka mot Europa League.

Benfica 2-1 PSG
Förmodligen det enda laget som gjorde vad som krävdes för i hopp nå ett avancemang. Tyvärr var det försent, Olympiakos visade sin styrka ännu en gång när Anderlecht blev krossade och grekerna var värdiga vinnare. Benfica lyckades vinna mot ett reservbetonat PSG men de övertygar inte. Försvaret var kraftigt ihålligt och PSG hade flera bra lägen att punktera matchen men Benfica kunde skaffa sig lyckliga till de missade chanserna. Imponerande att kommentatorn var förvånad över att Silvio fick straff när han var vårdslöst skallad av Traore. Vill lyfta fram Silvio som var kanske Benficas bästa spelare under matchen. Gör Portugisen är bra säsong kommer Paulo Bento återkalla honom inför VM 2014. Trots det rassliga spelet kan Benfica ta med sig ett bra resultat som kan stärka självförtroendet inför de kommande matcherna i ligan.

Atletico Madrid 2–0 FC Porto

Besvikelse är stor i Porto, framförallt att man inte kan vinna när man behövde det som mest, en vinst hade räckt för avancemang. Oturen var brutal i en form där Porto träffade virket fyra gånger och bränner en straff. Individuella misstag och kontringar straffar Porto som mest, Paulo Fonseca har inte lyckats åtgärda problemet. Ska bli intressant att se hur man mönstrar mot Rio Ave i helgen som är ett kontringslag. Något som vi kan slå fast är att vinsterfönstret kommer vara avgörande för Portos säsong framöver.

Liberec 2-1 Estoril

Estoril åkte på bakslag, kanske inte motivationen var på topp när man inte hade något att spela för. Men att förlora utan att göra mål är inte identifierbart med Estoril. Vid slutet kunde spelaren Sebá ännu en gång leverera med att trycka till på volly för kanariefåglarna vid ett inlägg. Kommer de gulklädda att vara i EL nästa säsong? I alla fall är de bättre förbereda till att nå utslagningsrundan.

Vitória Guimarães 1-2 Lyon

Vitória tog bara en poäng i gruppspelet samma visa här som hos Estoril hade de inget att spela för. Tomané skulle dock göra första målet för Guimarães men ett pressat Lyon skulle därefter senare göra två mål. Där bland annat Pedro Correia gav bort en klumpig straff och vart utvisad. Vitória Guimarães levde inte upp till förväntningarna, det handlar inte om att ta sig vidare utan resultatmässigt att inte plocka mer poäng.

Pandurii 0-0 Paços de Ferreira

Förra säsongens heroiska insats blev nu mardrömskampanj både hemma och borta. Pacos tränare ville lyfta fram den dåliga planen, "under andra omständigheter skulle vi ha spelat bättre" - Henrique Calisto

”Problemet var att vi inte var förbereda. Dubbarna på våra skor är inte passande för denna typ av terräng. Vi var rädda att någon skulle bli skadad.”

Han fortsatte mad att elda på laget, ”Vi kom på tredjeplats och släppte inte in några mål de senaste två matcherna samt vann 100 000 euros vilket var bra” sa Calisto.

Källa: Abola.pt

Oliver Gustavsson Borronha2013-12-13 16:05:00
Author

Fler artiklar om Portugal