Rutin återvänder till lanslagstruppen
Rutinerade Jaroslav Plašil gör comeback i landslaget.

Rutin återvänder till lanslagstruppen

Efter en längre tids frånvaro återvänder Jaroslav Plašil, Tomáš Necid och Tomáš Sivok till landslaget. Igår nominerade förbundskapten Pavel Vrba truppen inför EM-kvalmatcherna mot Turkiet (10/10) och Kazakstan (13/10).

Den nu trettiotvåårige Plašil representerade landslaget senast i oktober förra året i en VM-kvalmatch mot Bulgarien. Under Pavel Vrbas tid som förbundskapten har han dock aldrig tidigare blivit nominerad.

"Jarda Plašil fick inte speltid i Italien under våren, efter ankomsten till Bordeaux har han vaknat till liv, han har skapat sig en stark ställning i laget, så han förtjänar nomineringen”, Säger Pavel Vrba.

Det var ännu längre sen som mittbacken Tomáš Sivok representerade landslaget. Hans senaste landskamp var en vänskapsmatch mot Kanada förra året.

Vrba; "Tomas Sivok har varit skadad, men senaste månaden har han spelat fyra matcher, han har stor erfarenhet, känner väl till den turkiska miljön och dess spelare".

Tomáš Necid har vi inte fått se i landslaget sen EM 2012, men under hela det mästerskapet var han bänkad. Den nu 25-årige Tomáš Necid är kanske den största anfallstalang som Tjeckien någonsin fått fram, men en besvärlig och långvarig knäskada har hämmat hans karriär. Det är givetvis glädjande att han börjar hitta tillbaka till gammal form i det holländska topplaget Zwolle.

"Tomas Necid har efter att han anlänt till Zwolle visat hyfsad form, vi hade honom i åtanke redan förra matchen mot Holland. Nu ville jag ha med fler offensiva spelare i laget", berättar Vrba.

Vi kan notera att ingen spelare som fanns med i startelvan när Tjeckien besegrade Holland senast saknas i nomineringen. Men från truppen mot Holland försvinner dock fyra namn, närmare bestämt Horava, Petržela, Jirácek och Mazuch. Horava och Jirácek på grund av lite speltid i Viktoria Plzen respektive Hamburger SV. Petržela och Mazuch faller bort på grund av nämnda nytillkomna.
 

Truppen mot Turkiet och Kazakstan:

Målvakter

Petr Cech (Chelsea)
Tomáš Vaclík (FC Basel)
David Bicík (Sparta Prag)
 
Backar
Pavel Kaderábek (Sparta Prag)
Tomáš Sivok (Besiktas)
Václav Procházka (Viktoria Plzen)
Radim Rezník (Viktoria Plzen)
Marek Suchý (FC Basel)
David Limberský (Viktoria Plzen)
Daniel Pudil (Watford)
Michal Kadlec (Fenerbahce)
 
Mittfältare
Jaroslav Plašil (Bordeaux)
Tomáš Rosický (Arsenal)
Borek Dockal (Sparta Prag)
Lukáš Vácha (Sparta Prag)
Vladimír Darida (Freiburg)
Daniel Kolár (Viktoria Plzen)
Václav Pilar (Viktoria Plzen)
Ladislav Krejcí (Sparta Prag)
 
Anfallare
David Lafata (Sparta Prag)
Tomáš Necid (Zwolle)
Matej Vydra (Watford)
Josef Šural (Slovan Liberec)
 
 

Martin martin.slavia@hotmail.se2014-10-02 16:30:00
Author

Fler artiklar om Tjeckien