Lagbanner
"Arsjavin bör aldrig mer spela för landslaget"

"Arsjavin bör aldrig mer spela för landslaget"

Efter förlustmatchen mot Grekland så konfronterades ett par ryska spelare av arga fans i hotellobbyn och framför mobilkameror så uttryckte sig lagkaptenen, Andrej Arsjavin, på sämsta tänkbara sätt. - Det är inte vårat fel att ni har förväntningar på oss, sa stjärnan på ett klipp som cirkulerar på nätet.

Arroganta ryska idrottsmän är inget nytt, och Andrej Arsjavins utspel framför mobilkamerorna är som en dålig uppföljning på Roman Sjirokovs "uppvisning" tidigare i våras. Efter matchen mot Grekland så gick de ryska spelarna rakt av planen utan att tacka de ditresta supportrarna. Utanför hotellet så vittnar många fans om att de ryska spelarna ska ha förolämpat dem och vägrat skriva autografer eller låta fansen ta en bild med dem. 
Arsjavin fångades inne i lobbyn där han ställde upp och svarade på ett gäng frågor, men med facit i hand borde han nog undvikit den konfrontationen. 
När en av supportrarna frågar lagkaptenen varför spelarna har betett sig så arrogant utanför hotellet så svarar Arsjavin att "vi hade inte gjort det om ni varit i nyktert tillstånd". 

Diskussionen går vidare framför kameran och i korta drag så sägs följande.
Supporter: Ni misslyckades! Ni borde be om ursäkt.
Arsjavin: Jasså?
Supporter: Jag är ingen expert, men ni har misslyckats.
Arsjavin: Vad ska jag be om ursäkt för?
Supporter: Ni levde inte upp till förväntningarna
Arsjavin: Era eller våra?
Supporter: Våra. 100 miljoner ryssars förväntningar.
Arsjavin: Ok, men det är inte vårat problem att ni har sådana förväntningar. Vi gör vad vi kan.
Supporter: Menar du allvar? Att det är vi som har för höga krav?
Arsjavin: Ja!
Supporter: Då har jag ingenting mer att säga. Jag är chockad.

Och givetvis tog det hela inte slut här. Arsjavin har kritiserats i rysk media för sitt beteende och de ryska landslagsspelarna har knappast blivit hjältar i hemlandet efter uttåget mot Grekland. Och i morse så blev det extra tändvätska till historien när Gazproms vice-VD, Valerij Golubev, gick ut och sa att Arsjavin aldrig mer borde få spela för landslaget och visas ut ur landet. 
Det skulle givetvis inte ha blivit så stora rubriker av det om det inte vore just en av Gazproms representanter som sa orden. Gazprom är inte bara ägare av Zenit utan också det största förtaget i Ryssland, och givetvis en maktfaktor i samhället. 
Vad det här innebär för Arsjavins eventuella återkomst till Zenit kan man bara spekulera i just nu, men det är väldigt hårda ord från en väldigt högt uppsatt man vars företag äger Zenit Sankt Petersburg. Just nu är det enda rätta för Andrej Arsjavin att gå ut och be om ursäkt, om inte annat för sin framtida landslagskarriärs skull. 

Johan Nilssonjohan.nilsson.jn@gmail.com2012-06-21 11:08:21
Author

Fler artiklar om Ryssland