Schackrutigt på miniturné i mars

Schackrutigt på miniturné i mars

EM festen närmar sig för varje dag och för detta är det viktigt att komma med positiv stämning inför slutspelet. Förbundet har redan bestämt var landslaget ska spela två matcher i mars månad.

Money talks när HNS meddelade under dagen att matcherna till "W" cupen är lottade. Sedan tidigare var det spekulerat att schackrutorna möjligt skulle spela en mini turneringen som kommer bestå av fyra landslag (Kroatien, Tunisien, Egypten och Nya Zealand). Nu är det spikat och turneringen kommer att spelas i Förenade Arabemiraten.

Kroatien kommer möta Tunisien den 22:a mars i en av semifinalerna och vid seger kommer man spela finalen fyra dagar senare den 26:e mars. Men det är inte allt, match om tredjeplats finns också och den kommer att spelas färdigt en dag tidigare.

För vissa spelare som hänger löst är detta sista chansen att övertyga Zlatko Dalic innan samlingen i juni månad. Här tänker man främst på spelare som vikarierat i truppen från och till, men även spelare som fått en del speltid: Pongracic, Moro, Musa, Sucic, Marco Pasalic, Baturina, Pjaca, Brekalo och Beljo. Vidare hoppas man någonstans att det finns plats för unge RB Salzburg anfallaren Roko Simic men allt kommer bero på skadeläget inför samlingen.

Sett till motståndarna så är Kroatien en stor favorit att vinna den så kallade "W" cupen och det är så att Luka Modrics generation kan för första gången lyfta en buckla!

 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-01-23 15:49:24
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!