Se upp för rådjuret – Srna snabbast i VM
Srna - kvick som ett rådjur.

Se upp för rådjuret – Srna snabbast i VM

Kroatiens Darijo Srna är VM:s snabbaste spelare så här långt.

I samband med Kroatiens 4-0 seger över Kamerun uppmättes den kroatiske lagkaptenen Darijo Srnas löphastighet till 32.98km/ h. En siffra som enligt officiell FIFA-statistik gör Srna (vilket passande betyder rådjur) till VM:s snabbaste spelare så här långt. Än mer imponerande är att hastigheten uppmättes i Amazonas djungelförhållanden med 27-gradig värme och en luftfuktighet på mäktiga 90 procent.

Turneringens näst kvickaste spelare hittills bär också rödvitrutigt. Mot samma motstånd, och under samma förhållanden landande Ivan Perisic på 31,79km/ h. Men den hete Wolfsburg-mittfältaren nöjde sig emellertid inte bara med det, utan noterades även i mål- och assistprotokollet.

Tredjeplatsen i ”Sprinter-VM 2014” hålls för närvarande av Arjen Robben. Holländarens räd mot Sergio Ramos i 5-1 segern mot Spanien slutade på 31,3km/ h. Inledningsvis talades det om att Robben slagit nytt FIFA-rekord, men enligt den officiella statistiken är det alltså 31,3 km/ h och inget annat som gäller. Engelsmannen Theo Walcott är därmed fortfarande snabbast i FIFA-sammanhang med sina 35,7km/ h från september 2013.

Pero2014-06-19 23:55:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!