Skadekris inför Kazakstan och Lettland *UPPDATERAD*
Jírí Skálák har många juniorlandskamper på sitt CV. Nu har den 23-årige yttermittfältaren för första gången blivit nominerad till A-landslaget.

Skadekris inför Kazakstan och Lettland *UPPDATERAD*

Skadekrisen i landslaget gör att förbundskapten Pavel Vrba tvingas göra stora förändringar inför veckans nyckelmatcher i EM-kvalet mot Kazakstan och Lettland. Fyra helt nya namn finns därför med i den tjeckiska truppen.

Tjeckien har denna vecka två mycket viktiga EM-kvalmatcher framför sig. På torsdag spelar Tjeckien hemma mot Kazakstan och på söndag är det bortamatch mot Lettland som gäller. "Om vi inte tar sex poäng, så komplicerar vi situationen förfärligt mycket. Varje poängtapp kan påverka sluttabellen. I det här läget är det nyckelmatcher", säger förbundskapten Pavel Vrba. 
 
Tomáš Rosický, Jaroslav Plašil, Lukáš Vácha, Tomáš Necid, Václav Pilar och Tomáš Sivok saknas alla på grund av skador. Varken Matej Vydra eller Václav Kadlec får någon speltid i sina klubblag. Situationen är allt annat än optimal för landslaget. Vrba har därför tvingats göra större förändringar i truppen än han egentligen ville. Fyra helt nya namn finns med i samlingen. David Pavelka, Tomáš Koubek, Jírí Skalák och Martin Frýdek gör alla debut i A-landslaget.
 
För den som har bra minne eller bara kan mycket om tjeckisk fotboll kanske debutanten Martin Frydeks namn låter bekant. Martin Frydeks far, med exakt samma namn som sonen, hade nämligen en framgångrik fotbollskarriär och var bland annat med i den tjeckiska landslagstrupp som tog silver i EM 1996.

Truppen mot Kazakstan och Lettland:
 
Målvakter
Petr Cech (Arsenal)
Tomáš Vaclík (FC Basel)
Tomáš Koubek (Slovan Liberec)

Backar
Pavel Kaderábek (Hoffenheim)
Václav Procházka (Viktoria Plzen)
Marek Suchý (FC Basel)
David Limberský (Viktoria Plzen)
Tomáš Kalas (Middlesborough)
Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen)
Filip Novák (FC Midtjylland)
Tomáš Sivok (Bursaspor)
Mario Holek (Sparta Prag)

Mittfältare
Borek Dockal (Sparta Prag)
Vladimír Darida (Hertha Berlin)
Ladislav Krejcí (Sparta Prag)
Daniel Kolár (Viktoria Plzen)
Josef Šural (Slovan Liberec)
David Pavelka (Slovan Liberec)
Jan Kopic (Viktoria Plzen)
Ondrej Vanek (Viktoria Plzen)
Jírí Skalák (Mladá Boleslav)
Martin Frýdek (Sparta Prag)

Anfallare
David Lafata (Sparta Prag)
Milan Škoda (Slavia Prag)

Martin martin.slavia@hotmail.se2015-09-01 18:55:00
Author

Fler artiklar om Tjeckien