Lagbanner

Hearts värde: "£50m - that's five zero!"

Den röda huvudstadsklubben värderas högt av sin ägare i jakt på köpare.

Jambos Lituaiska ägare Romanov kommer att försöka säljva klubben, alternativ hitta en affärsparner, men det kommer inte att bli någon billig affär.

När BBC fick höra att han var ute efter att sälja klubben hörde man av sig till ägaren för att fråga vad en eventuell köpare kan behöva betala. Svaret blev kort och koncist. "£50m - that's five zero!"

Han har även gått ut och sagt att man måste dra ner på kostnaderna, vilket kommer blui en stor utmaning. Nästan hälften av Hearts spelare väntar på att få sin lön utbetalad, som de skulle ha fått den 16 november. Anledning till varför man inte har fått sina pengar ska bero på den höga skatten, något BBC tycker är en simpel bortförklaring.

Sergejus Fedotovas, Romanovs underhuggare, har tidigare även sagt att klubben kommer att börja sälja spelare de kommande månaderna.
Det ska finnas två intresserade köpare där den ena vill att Romanov fortsätter att äga arenan, men att han leasar ut den till den nya ägaren tills värdet ökar. Syftet med detta är att man då kan sälja stadion och bli av med skulden på 33 miljoner pund.

Frågan är om Romanov verkligen är seriös när han värderar sin klubb så högt. Summan är enorm om man jämför med att Rangers såldes för en pund till sin nuvarande ägare.

källa: bbc.co.uk

Jens Olssonjpw.olsson@gmail.com2011-11-25 16:36:00
Author

Fler artiklar om Skottland

Resereportage: Tre matcher i Skottland