Lagbanner
Helgens matcher

Helgens matcher

Vad väntar oss i denna omgång?

Lördag 12 februari (samtliga matcher sparkas av 16:00

Hamilton Accies (12) v Hearts (3)

Senaste möte: Hearts 2-0 Hamilton, 20/11/10
Alla möten: Hearts 6 vinster, Hamilton 2 vinster, 0 oavgjorda
Senaste fem: Hamilton OFOOF Hearts VVFVF


Accies har inte vunnit på de senaste 12 matcherna och inte mycket talar för att man ska kunna klara av att bryta denna trend mot toppklubben från Edinburgh. Dessutom har man inte heller klarat av att vinna på hemmaplan. Hearts vann senast mot jumbon och historien, som alltid, lär nog upprepa sig. Värt att notera att bara Old Firm har lyckats besegra jambos sedan oktober.
Tips: 0-2

Hibernian (10) v Kilmarnock (4)

Senaste möte: Kilmarnock 2-1 Hibernian, 18/12/10
Alla möten: Hibernian 15 vinster, Kilmarnock 15 vinster, 11 oavgjorda
Senaste fem: Hibernian FFFFV Kilmarnock OFOOV


Hibernian lyckades äntligen vinna och göra mål, när de besegrade St Mirren hemma på Easter Road med 2-0. Dagens motståndare är Killie, vilka blir en tuff nöt att knäcka för Hibs, rent historiskt har det varit mycket jämnt mellan lagen. I år är det ännu tufftare då Kilmarnock har haft överlägset bättre säsong än sin motståndare och dessutom har Paatelainens mannar inte förlorat på åtta raka bortamatcher. Men hemmalaget har chans att ta en poäng.
Hibs-redaktionens matchrapport
Tips: 1-1

Rangers (2) v Motherwell (8)

Senate möte: Motherwell 1-4 Rangers, 26/12/10
Alla möten: Rangers 32 vinster, Motherwell 3 vinster, 9 oavgjorda
Senaste fem: Rangers VVFVV Motherwell FOVFF


Gers har vunnit båda gångerna dessa lag har mötts, senaste gången i december vann man stort på bortaplan med 4-1. Well har inte vunnit mot Glasgowlaget sedan 2002 på Boxing Day. Frågan är egentligen inte vem som kommer vinna detta möte utan hur stor marginalen kommer bli för Rangers. Dock måste man påpeka att Motherwell har ett segt försvar, kan detta rädda en poäng? Förmodligen inte.
Tips: 3-1

St Johnstone (7) v Aberdeen (9)

Senaste möte: Aberdeen 0-1 St Johnstone, 20/11/10
Alla möten: St Johnstone 8 vinster, Aberdeen 7 vinster, 6 oavgjorda
Senaste fem: St Johnstone OOVFV Aberdeen OVFVF


Ett jämnt möte att vänta mellan två lag vilka ligger sex poäng från varandra i tabellen. The Dons har vaknat till och börjat vinna vilket har lätt till att man inte längre är en kandidat till att åka ur. Saints har lyckats ta sig vidare i Skotska Cupen, efter att ha vunnit över Partick med 2-0 och är mycket nära att tillhöra topp sex, vilket för tillfället inte gör på grund av målskillnad. Vi får se om bortlaget kan knappa in på sin motståndare eller om hemmlaget tar hem alla pinnar och slår sig in på den övre halvan.
Tips: 2-2

St Mirren (11) v Inverness CT (5)

Senste möte: Inverness CT 1-2 St Mirren, 26/12/10
Alla möten: Inverness 6 vinster, St Mirren 5 vinster, 3 ovagjorda
Sensate fem: St Mirren FFOOF Inverness CT FOFOF


Mirren har inte vunnit på sex matcher och Inverness har inte lyckats att få en trepoängare på tio raka. Vem lyckats bryta denna förbannelse? Jag tror på Caley, trots att man förlorade mot samma motstånd i december. 5-1 vinsten över MOrton, i Skotska Cupen, kanske har gett dem tillrävkligt med självförtroende att åstakomma detta mot ett lag vilka förlorade mot Ayr med 1-2.
Tips: 1-2

Söndag 13 februari

Dundee United (6) v Celtic (1) – 13:00

Senaste möte: Celtic 1-1 Dundee United, 20/11/10
Alla möten: Celtic 32 vinster, Dundee United 2 vinster, 10 ovagjorda
Senaste fem: Dundee United OVOOV Celtic OVVVV


Celtic har inte förlorat på 12 raka och har dessutom fyra raka vinster. Det hela talar för att man kommer att införskaffa sin femte raka seger borta på Tannadice Park. United befinner sig även de i en positiv trend då man radat upp åtta matcher utan förlust, dessutom vann man nu senast mot Hamilton med 3-1 i cupen. Men trots detta talar ändå mycket för att det blir the Hoops som tar hem tre poäng med sitt imponerande anfallspar i form av Hooper/Stokes, samt succéförvärv Commons på kanten.
Tips: 0-1

Jens Olssonjpw.olsson@gmail.com2011-02-12 11:13:00
Author

Fler artiklar om Skottland

Resereportage: Tre matcher i Skottland