Lagbanner
Rangers FC är likviderade

Rangers FC är likviderade

Den 140-åriga klubben har gått under och beräknas officellt upphöra helt inom några veckor.

Jag har för ganska många månader sedan skrivit och följt Rangers kris, men processen var så långsam och komplicerad att jag helt enkelt gav upp och inväntade det slutgiltiga beskedet. Ett besked som kom förra veckan.

Rangers Football Club har  likviderats efter en lång kamp där man försökte förhandla fram en komprimiss, en såkallad CVA med de som de är skyldiga pengar, något som inte röstades igenom. Klubben kommer därför upphöra helt och i och med detta tar Green över som ny ägare för The Rangers FC, den klubb (newco) som köpt diverse copyrightskyddat material, logos med mera, samt de tillgångar den gamla klubben hade.

The Rangers kommer nu att försöka ta över den plats Gers hade, men då krävs det att de andra klubbarna går med på detta. Men rapporter pekar på att runt åtta lag kommer rösta emot att något sådant sker.

Schemat för den nya säsongen har redan släppts där Rangers har tagits bort och ersatt med Team 12 tills beslut har tagits i ärendet. Goian i Rangers har sagt att han med flera inte kommer stanna om de blåa spelar bland de lägre divisionerna, så en stor spelaflykt är att vänta.

Fortsättning följer.

Jens Olssonjpw.olsson@gmail.com2012-06-18 11:17:00
Author

Fler artiklar om Skottland

Resereportage: Tre matcher i Skottland