Lagbanner
Rangers är mästare 2010/11
Skotska mästare

Rangers är mästare 2010/11

Ingen dramatik, ingen spänning. Rangers tog hem sin tredje raka titel när man enkelt vann med 5-1 borta på Rugby Park.

Walter Smith fick den värdiga avslutning han förtjänade när han förde ett tungt ekonomiskt belastat Rangers till sin 54:e titiel. Det stod redan 3-0 efter bara sju minuter och efter en sådan start var det inget snack om saken, Lafferty var högst delaktig till vinsten med sitt hattrick.



Celtic å sin sida vann betryggande med 4-0 och Lennon blev mäktigt hyllad av hemmafans. Det har varit en jobbig säsong för nordirländaren som ovärdigt har fått utstå trakasserier, hot och attacker från personer som man bara kan definiera som mänskligt avfall.

Dessutom fick the Hoops enormt stöd genom hela matchen och speciellt när slutsignlen ljöd då samtliga på Celtic Park ställde sig upp och sjöng You Never Walk Alone. 

92 poäng slutade de grönavita på vilket är den bästa poängskörden sedan guldåret 2008, mem som inte var tillräckligt mot ärkerivalens 93, några även hade den bästa målskytten i ligan i form av Miller, numera i Bursaspor, på 21 mål vilken under sin tid i klubben har varit en av nycklarna till att man tog hem ligan i slutändan.



Vi gratulerar Rangers och Walter Smith till ligatiteln.

Jens Olssonjpw.olsson@gmail.com2011-05-15 15:40:00
Author

Fler artiklar om Skottland

Resereportage: Tre matcher i Skottland