Lagbanner
Krisen i Rangers: Kampen fortsätter

Krisen i Rangers: Kampen fortsätter

Följ förvaltarnas förhandling med spelarna, hur många kommer att sparkas, vilka går med på lönesäkning? Andra nyheter kring klubbens kaosartade situation publiceras även här sammanfattat.

Uppdatering i blått

McCulloch har gått ut och förklarat att han kommer att spela gratis tills Rangers är på fötter igen, vilket gör att han blir den enda spelaren som erbjuder förvaltarna detta alternativ, och något som kommer att garantera anfallarens framtid i klubben. Däremot väntar resten av truppen på att få reda på vilka som kommer att få lämna laget. Man har sagt att det rör sig om ca. åtta spelare, men det kan blir fler än så, dessutom kommer de som blir kvar att få mindre lön.

McCoist kommer själv inte närvara när spelarna sparkas, utan vänta utanför för att ge stöd, detta då han inte anser att det är hans jobb att meddela spelarna om detta. Tränaren själv menar på att det är förvaltarna som gör av sig med personal inte han själv.

Han ville även förtydliga att de som gottar sig i Rangers olycka ska njuta så länge det varar. För Gers kommer, enligt han själv, inte vara i denna knipa speciellt länge.

6/3 13:00 Förhandlingar mellan spelarna och förvaltarna har fortsatt enda tills i förmiddags, det sades att besked om vilka som blir av med jobben skulle komma igår men ser ut att meddelas idag. Att spelare kommer att sparkas är garanterat, även i fall spelarna går med på att spela med lägre löner. De högst avlönade måste dra ner sin lön med 75%, de lägst avlönade 25% och de i mitten 50% för att klubben ska kunna gå runt de kommande månaderna.  Men lönesänkningen är inte något som är säkert att de flesta går med på. Därmed ser det ut som att åtta spelare, vilket är den siffra som man har spekulerat om hittills, kan bli betydligt större.

6/3 14:15 Huvudena har börjat rulla. Wylde och Celik, den förre GAIS-spelaren,  är de första som fått lämna klubben. Siffran på hur många som kommer att få gå sägs ligga runt 11, men det kan bli fler.

7/3 12:13 Förhandlingarna med spelarna har fotsatt idag, efter att man inte har kunnat komma överens med alla igår, något förvaltaren Whitehouse beskrev som mycket furstrerande. Samtal pågick till sent på natten men några fler spelare har alltså inte få lämnat än. Så här förklarade Whitehouse situationen igår:

 "Earlier in the day we believed we had agreed in principle a basis of cost-cutting measures with the players accepting substantial pay cuts and we are very grateful for their efforts in reaching that point.

"Sadly this evening we have been unable to reach agreement on the personal conditions sought by the advisors to the players in respect of those wage cuts.

"There is still some hope these issues can be resolved first thing in the morning but it is extremely disappointing we haven't been able to get there tonight."


Det pågår även försök att sälja spelare till länder som har sitt transfer fönster öppet.

7/3 19:48 Förvaltarna har nu meddelat att de försöker desperat sälja klubben så snabbt som möjligt då förhandlingarna med spelarna än en gång har misslyckats. Man försöker nu se till att inte skära ner för mycket på truppen för att inte skrämma bort eventuella köpare, som kan bli svårt då spelarna ännu inte kommit överens med förvaltarna om de stora lönesänkningar som krävs för att inte leda till en urholkning av laget.

Om man inte kan sälja klubben tillräckligt snabbt har man inget annat val än att helt enkelt göra av med större delen av truppen.

Det ser helt klart mörkt ut för klubben som även granskas av SPL vilka ska ta reda på om man har betalt spelare svart, samt att en ledamot gått ut och sagt att han är säker på att klubben kommer att gå under.

8/3 09:18 McCoist deklarerar att spelarna står enade när det gäller förhandlingarna och dementerar därmed uppgifter om att det skulle finnas splittring inom truppen. Förvaltarna har även meddelat att europaspel är uteslutit, man kommer inte klara av att komma ur förvaltningen innan den 31 mars.

Förhandlingar med spelare är nu inne på sin tredje dag, hoppet om att få fram ett snabbt beslut med spelarna är sedan länge borta men nu måste man komma överens. Annars måste man sparka spelare. Dessutom går det att läsa idag att klubben kan säljas bit för bit. Ibrox och Murray park är till salu, dessutom kanske man inte kan spela alla matcher som är kvar av säsongen. Men framförallt är klubben i så djup kris att förvaltarna säger att man helt enkelt är i en panik sitution, Rangers 140-åriga historia kan snart ta slut.

8/3 12:56 Styrelseledamot Murray med sin grupp av Blue Knights kan vara en räddning för Rangers. Igårnatt gick han ut med att han ska komma ska rädda klubben från en analkande död. Om de nu kan övertyga förvaltarna att deras plan är tät kommer de hyllas för evigt av Rangers-fansen. Men detta återstår att se.

9/3 08:06 Förvaltarna meddelade att spelarna har gått med på att sänka sina löner och därmed förhindra att allt för många sparkas. Dessutom ska en hel del köpare vara intresserade av klubben, inga exakta siffror finns hur många det rör sig om, men det ska vara mer än en handfull, men mindre än tio stycken. SFA har även kommit fram till att Whyte inte är en "fit and proper person", vilket inte kommer som en överraskning till någon.

12/3 08:52 Under helgen har förvaltarna meddelat att man vill inrätta en fond där fans kan donera pengar för att rädda klubben. Men frågan är om detta hjälper då man väntar beslut i en skatteutredning som kan leda till att man få en ytterliggare skuld på 49 miljoner pund.

Clark har sedan kommenterat att man är i samtal med Ticketus, biljetföretaget som är intresserade av att köpa klubben och som köpte biljetter för 20 miljoner från Whyte, om deras rättigheter. Man diskuterar även med Blue Knights, som har fått backning av Ticketus, men förvaltarna menar att det inte alls är säkert att dessa kan få köpa klubben, man vill rensa bort de oseriösa alternativen och man har kommenterat att den nya ägen nog vara de minst mediavänliga. Alltså motsatsen till Blue Knights. Man har samtal med potentiella köpare från asien och USA, några verkar vara det mest realistiska alternativet i nuläget, enligt rapporter. En positiv nyhet är att man i och med lönesänkningarna har räddat 20 stycken jobb.


Fler uppdateringar väntar

Jens Olssonjpw.olsson@gmail.com2012-03-12 08:52:00
Author

Fler artiklar om Skottland

Resereportage: Tre matcher i Skottland