Lagbanner
Resultat från midweek-matcherna: Hibs tog efterlängtad seger
Vinst för det ena laget, medan den andres chans till en andraplats grusades

Resultat från midweek-matcherna: Hibs tog efterlängtad seger

Old Firm tog full pott, Hearts chanser att knipa en andraplats är borta och Hibernian vann. En händelserik omgång där vi även kunde bevittna en match på svensk tv, vilket inte var Old Firm.

Samtliga resultat från tisdagen och onsdagen:

Tisdag 1 ferbruari

St Johnstone v Hamilton 2-0
Publik: 2 631
Saintees: May (4,46)

Aberdeen v Celtic 0-3 Matchrapport
Publik: 12 901
Hoops: Hooper (12), Wilson (75), Stokes (78)

Onsdag 2 februari

Rangers v Heats 1-0
Publik: 44 832
Rangers: Lafferty (4)

Motherwell v Kilmarnock 0-1
Publik: 3 640
Killie: Silva (81)

Hibernian v St Mirren 2-0
Publik: 9 436
Hibees: Riordan (63), Wotherspoon (90+3)

Inverness v Dundee United - INSTÄLLD

Som sagt Old Firm tog vars tre poäng, där Celtic spelade i en intressant match med tidig utvisning, vilket såklart bidrog till att man tillslut fick med sig en komfortabel seger. Dessutom fick vi bevittna det hela på TV10, en fantstisk dag för mig och för alla andra som älskar skotsk fotboll, samt Celtic då såklart.

The Hoops vinst satte såklart press på Gers, men dessa visade att man klarade av trycket och besegrade Jamobos, detta tack vare nordirländaren Laffertys mycket tidiga mål på volley. Diouf kom tidigare in än planerat för Rangers när han byttes in i första halvlek mot skadade McCulloch, en spelare som var inblandad i en del chanser, varav ett av senegalesens skott gick ut till Davis som slog in returen, men offsideflaggan var uppe. Fast det var en lyckad debut av nummer 17. Tyvärr, för Hearts del, ser det inte ut som man kan slå sig in på en andraplats. En vinst här, eller åtminstone en poäng hade krävts för att man skulle klara av något sådant.

Killie visade styrka och vann mot anfallssvaga Well med uddamålet, detta trots att man saknade sin bästa målskytt Sammon (ligans näst-bästa målskytt), då han hade sålts till Wigan på januari-fönstrets sista dag. Dessutom hade Eremenko inte sin bästa dag, efter att ha kommit tillbaka från avstängning, och Aubemeyang, nyförvärv Milan, gjorde inget större väsen av sig. Men full pott till bortalaget, även fast the Steelmen tryckte på i slutet och att man hade en man mindre

Hibs tog en efterlängtad trepoängare mot Saints och bröt därmed sviten på fem raka förluster. Frälsaren kom i form av Riordan i den 63:e minuten. Det första målet på elva timmmar för Edinburgh-laget, därefter lyckades man även följa upp det med ännu ett mål. Vilket kom nästan exakt en halvtimme senare på stopptid genom Wotherspoon. I och med segern gick man om Mirren i tabellen och ökat sina chanser för överlevnad, något förbättrade ytterliggare i och med Johnstones seger över jumbon Hamilton, vilka inte har lyckats vinna på tolv matcher.

Nu på söndag är det förresten Old Firm i Skotska Cupen, inget ni får missa!




Jens Olssonjpw.olsson@gmail.com2011-02-03 17:56:17
Author

Fler artiklar om Skottland

Resereportage: Tre matcher i Skottland