Lagbanner

SCOTTISH FA CUP 2011 – femte rundan

Idag spelades de sista matcherna av den femte rundan av skotska cupen. Det blev en händelserik helg med Old Firmdrabbning och SFL-lag men ändå en helg utan egentliga skrällar.

HAMILTON v DUNDEE UNITED 1-3
Antoine-Curier 46 - Daly 20, Dixon 39, Buaben 59

Dundee United är på vinnarspåret sedan de välförtjänt slagit ut SPL-jumbon ur cupen. Daly nickade in ledning i tjugonde minuten. Cirka 20 minuter senare sköt Dixon ett skott som touchade på vägen in i målet och 0-2. Hamilton reducerade därefter men Buaben kunde slutföra jobbet kvarten in i andra med sitt matchavgörande 0-3 till the Terriers.
Publik: 2.577

Hamilton v Dundee United

INVERNESS CT v GREENOCK MORTON 5-1
Foran 19, 86, Rooney 38, 66, Hogg 62 - Lyle 83

ICT säkrade enkelt avancemanget till den femte rundan då man pulvriserade SFL-laget Greenock Morton med hela 5-1. Foran och Rooney hade båda två extra roliga dagar då dem blev tvåmålskyttar. Morton som till vardags spelar i Division ett hade väldigt lite att säga till om mot förra årets motståndare.
Publik: 1.893

AYR UNITED v ST MIRREN 1-2
Roberts (straff) 58 - Dargo 7, 45

Två mål från för dagen briljante Dargo hjälpte Saints till sjätte rundan. Ayr som slog ut Hibernian i fjärde rundan blev tidigt straffade av det bättre bortalaget och fick sedan ett psykologiskt viktigt mål emot sig i slutskedet av första halvlek. Trots att Roverts kvitterade på straff med halvtimmen kvar kunde man inte jaga rätt på en kvittering. Saints vidare!
Publik: 5.997

ST JOHNTONE v PATRICK THISTLE X-X
Framflyttad på grund utav vattenskadad plan. Domare O’Reilly gjorde bedömningen tidigt på morgonen att det inte gick att spela någon fotboll. Matchen är nu framflyttad till tisdag klockan 20.45 svensk tid.

STRANREAR v MOTHERWELL 0-2
Jones 45, Sutton 82

Stranrear som är bildade redan 1870 fick se sig besegrade av den 18 år yngre klubben Motherwell. Efter att förlorat förra veckans ligacupsemifinal var man nu måna om att inte återigen tåga ur en turnering. Tack vare mål av Jones innan halvtid och Sutton i slutskedet hålls i alla fall ena cupdrömmen vid liv.
Publik: 2.042

BUCKIE THISTLE v BRECHIN CITY 0-2
McKenna 18, McAllister 30

Buckie som för närvarande spelar i Highland Football League fick (enligt dem) finbesök då Division två-laget Brechin City kom på besök. Buckie som slagit ut Wigtown&Bladnoch, Boness United och East Stirlingshire för att komma till femte rundan slogs ut omgående efter en stabil match av Brechin. Brechin City är nu det lag som har lägst position i seriesystemet som är kvar.
Publik: 1.482



RANGERS v CELTIC 2-2
Ness 3, Whittaker 41 pen - Commons 16, Brown 65

Rangers midfielder Jamie Ness

Old Firmderby i cupen är riktiga trevligheter. Det gick nästan att ta på stämningen innan matchen. Det tredje derbyt för säsongen och första cupmötet för säsongen gav den bästa tillställningen på flera år enligt undertecknad. Undertecknad som också är neutral i frågan tycker att Naismith borde få en ordentlig avstängning på grund av alla hans dåliga filmningar matchen igenom tills han fick rött kort för den sämsta av dessa. I varje fall så gjorde Rangers mål tidigt genom ett riktigt pangskott av Ness med vänstern i bortre krysset. Commons kvitterade efter kvarten innan Naismith filmade till sig en straff som gjorde att Celtics målvakt visades ut. Whittaker dundrade in straffen säkert. Med tio man kämpade Celtic vilt och fick med sig en kvittering. När sedan Rangers fick Naismith utvisad var Celts nära ett segermål. Matchen innefattade tio kort varav två röda. Omspel mellan lagen kommer ske andra mars på Celtic Park.
Publik: 50.230

 Celtic captain Scott Brown is mobbed by his team-mates



ABERDEEN v DUNFERMLINE 1-0
McGregor 90 (självmål)

Aberdeen slog ut Dundermline med nöd och jättenäppe efter att McGregor självmålat på stopptid. Det hela som såg ut att gå till omspel och bättre förutsättning för Dunfermlineseger men så blev alltså icke fallet. Division ett-laget får nu helt rikta in sig på att försöka ta sig upp till SPL och ta revange på Aberdeen.
Publik: 5.636

 A scramble in the Dunfermline net

Emil Gustafson2011-02-07 00:38:22
Author

Fler artiklar om Skottland

Resereportage: Tre matcher i Skottland