Lagbanner

Blog of Scotland: Tillbaka igen och då med skandalderby

Det har varit mycket på gång på sista tiden. Själv har man inte hittat tid till att varken skriva eller följa fotbollen speciellt väl, men nu är det comeback igen för mig på sidan efter ett tags inaktivitet.

Men det har även varit en tid av överraskningar och besvikelser efter Celtics 3-0 seger mot Rangers. Dels förlorade de grönvita mycket överraskande mot Motherwell, en mycket stor tabbe vilket har lett till att man än en gång måste förlita sig på att något lag kan sätta käppar i hjulet för Rangers.

På SvenskaFans har det även varit en markant nedgång på aktivetetshåll. Dessutom har de två lagsidor jag trott skulle skapas inom SPL uteblivit, något som förvånar mig och är en stor besvikelse. Men Skottland-sidan ska vi köra på och även Celtic, Rangers samt Hibs. 

Men nu till något helt annat.

Det var Old Firm igår där Celtic än en gång besegrade Rangers, denna gång i cupen där Wilson blev oväntad hjälte som sköt sitt lag till kvarsfinal med matchens enda mål i en av de mest våldsamma möten i modern tid mellan lagen. Domaren fick plocka fram mest kort i Glasgow-derbyt sedan 1991. Gers var de som syndade mest och blev tilldelade ett tiotal gula kort och tre röda. Det var knappast någon överraskning att Diouf var en de som fick se den senare kolören.

Oroligheterna befann sig inte enbart på plan, dessutom arresterades flertalet blåa fans på läktaren för att ha skrikit både det ena och det andra. Förrutom detta flög Lennon och McCoist på varandra i slutet på matchen, oproffesionellt såklart och frågan är om något straff kommer delas ut för de båda. Neil har redan haft problem med SFA som delade ut en sex matcher lång avstäning som nordirländaren numera har lyckats krympa till fyra.

Bortsett från våldsammheterna; vem vinner ligan?

Jag har länge, i alla fall sedan en tid tillbaka, trott att det är just the Bhoys som ser starkast ut. Man har bredast trupp och bäst spetsspelare. Men i och med den usla matchen mot Motherwell ser det inte lika säkert ut, men i och med att man vann Old Firm nu så har man nog blåst bort faran över att hamna i en svacka. Matchen på Fir Park är bortglömd. Cup-matchen mot Rangers kunde inte ha kommit lägligare.

Men för Celtics del, om det ska bli en lyckas säsong, krävs det att Rangers, som varit mycket bra mot övriga SPL-lag, förlorar. Faktum är att om inte ligatitlen hamnar i Celtic Park är det nog på gränsen till ett smärre fiasko. Detta med tanke på vilka spelare man har köpt in och i vilken eknomisk kris Rangers ändå har varit i under hela säsongen, vilka till och med förlorade sin löjligt målfarlige Miller till Bursaspor.

Jens Olssonjpw.olsson@gmail.com2011-03-04 13:58:00
Author

Fler artiklar om Skottland

Resereportage: Tre matcher i Skottland