Lagbanner
Uppgifter: Gordon Strachan ny förbundskapten för Skottland

Uppgifter: Gordon Strachan ny förbundskapten för Skottland

Sedan Craig Levein fick kliva åt sidan har Skottland letat efter en ny förbundskapten och nu verkar det vara klart om man skall tro skotska uppgifter.

Enligt sportsmail kommer Gordon Strachan presenteras som ny förbundskapten för det Skotska landslaget inom 48 timmar. Efter att Levein lämnade efter Skottlands 2-0 förlust mot Belgien har Strachan varit en av favoriterna till jobbet.

Gordon Strachan har en imponerande karriär bakom sig som spelare i bland annat Celtic. Under mitten av 2000-talet blev han tränare för Celtic och vann ett par titlar samtidigt som han upplevde en hel del framgånger i Champions League. Strachans spel blev alldeles för resultatinriktat enligt många Celticfans, vilket bland annat ledde fram till att han fick lämna jobbet som tränare för Celtic. Efter det har han varit manager i England men har på senaste tid synts mest i ESPNs studio och kommenterat flera Celticmatcher i den skotska ligan.

Gordon Strachan är en kompetent tränare, det återstår att se om han kan lyckas med det skotska landslaget. Levein fick hård kritik från Celtichåll för att väldigt sent inkludera framgångsrika Celticspelare, som bland annat Mulgrew och Commons. Detta lär det vara ändring på nu, med Strachan som har ypperlig koll på Celtic. Frågan är om uppgifterna är korrekta och att Gordon Strachan blir ny förbundskapten inom de närmsta dagarna.

Sebastian Skogsén2013-01-15 12:43:00
Author

Fler artiklar om Skottland

Resereportage: Tre matcher i Skottland