Lagbanner

Mitt problem med Euro Talk

Såg nu på morgonen det senaste avsnittet av Euro Talk, ett fotbollsnördigt program som jag har kollat på från och till de senaste 6 åren. Vilket ibland hade intressanta diskussioner och infallsvinklar. Men numera är detta program är massivt uttråkande. Så jag led något av att lyssna igenom detta avsnitt. Varför utsatte jag mig för denna tortyr? Nyfikenhet! Så varsågod, eller what ever…

Det var ju riktigt svårt att hålla sig både vaken, intresserad och fokuserad. De talar i mun, mer eller mindre ständigt, och för ett program som har en sorts underground vibe är det löjligt mycket snack om den absoluta toppen. Vilket fyller för det mesta hela programtiden.

Klart att man ska prata om England, Spanien och Italien. Men kom igen! Alla, just ALLA fotbollsprogram snackar endast om detta. Euro Talk är inte något annorlunda i den aspekten, förutom att man har ett långt oorganiserat program.

Man har inte längre något intro för de olika delarna inom programet. Tidigare dök det upp en sådan där bild inför varje del. Ja, jag att det finns någon speciell term inom mediavärlden för detta, men jag orkar inte kolla upp vad det heter, så fuck off. Oavsett; tidigare dök det upp att man skulle bara om engelsk, spansk, tysk fotboll osv. Vilket var bra. Nu har man ingen sådan tydlig uppdelning inom Euro Talk, nu snackar de bara på. En gång var det runt 50 minuter om spansk fotboll. Vad intressant, för de som gillar Liga BBVA. Man kanske kunde skriva det i rubriken nästa gång som en sorts förvarning?

Varför inte diskutera mindre ligor, ta upp att Old Firm spelades i helgen, och att FCK spelade derby mot Bröndby? Old Firm och New Firm, man hade kunnat ha en intressant diskussion bara om namnen på dessa möten, kör någon reflektion på detta kanske? Varför inte uppmärksamma Crvena Zvezdas (Jag kan det serbiska namnet utantill!) fantastiska säsong? Tränaren där måste vara en gud. Men det är klart att prata om hur det hade varit med Zlatan i Napoli är betydligt mer relevant. Undrar hur det hade varit med Zlatan i Celtic? Eller om han hade varit en physioterapeut, vem hade inte velat se honom massera Ronaldo? Nej...det var ingen vacker syn. Det borde var Hummels och Giroud! Det är en trevlig homoeurotisk tanke.

Mycket intressanta diskussioner, eller hur?

Men nåja, att prata om stort sett bara toppligor (men inte så mycket om Tyskland av någon anledning) och de största lagen , såvida inte någon i panelen råkar hålla på något mindre lag (läs hipster lag; exempelvis St Pauli), känns unikt och annorlunda…Det där var sarkasm förresten.

Jag vet att de ibland diskuterar lite om någon intressant, något smått osv. Fast det är inte mycket.  Men det som irriterar mig mest är hur de pratar och avbryter varandra konstant. De hade behövt till exempel en arg skåning vilket kan säga till när de behöver hålla flabben (that mean’s to shut up in Scanian, free translation for all you Stockholmers!). Jag ställer gärna upp.

Mitt tips är; gör det mer organiserat och ta upp i varje program om annat än högstaligorna. Diskutera gärna om till exempel holländsk fotboll, ukrainska ligan med Shakhtar som kämpar i Lviv, eller varför inte hur det ser ut i Portugal där Sporting spelar bra för första gången på x-antal år.

Då jag är fast här i den skotska delen av SvenskaFans hade jag helt klart velat se lite om Skotsk fotboll. I alla fall när ett extremt intressant Old Firm har precis spelats. Kom igen EuroTalk, varför gjorde ni inte detta? Sedan hade det varit bra om de hade haft lite mer folk som inte verkar morgontrötta.

Ok, det var allt. Det betyder inte att jag har något mot er som gillar Euro Talk, det är bra för er, men detta är min syn på programet, vilket jag tycker borde kunna bli bättre. Vissa har en tendens att bli extremt hatiska i fall min kritiserar något de gillar, därav att jag kände att jag behövde skriva detta...

JPWjpw.olsson@gmail.com2016-04-20 00:52:00
Author

Fler artiklar om Skottland

Resereportage: Tre matcher i Skottland