Lagbanner
Rangers får behålla sina titlar

Rangers får behålla sina titlar

Den forne storklubben blev dömd till böter, men slipper det hårdaste straffet.

Rangers Oldco blev igår dömda till böter på 250 000 pund för att ha mellan åren 2000-2011 ha brutit mot SPLs regler gällande löner till spelare. Man hade utnyttjat en EBT (Employee Benefit Trust) för att betala delar av sina anställdas löner, något inte är tillåtet då dessa pengarna inte beskattas, vilket den anställdes lön måste bli enligt lag. 

Uppskattningsvis 47 miljoner pund ska ha betalats ut till spelare och andra anställda på detta vis, under dem elva år man har granskat. Vilket man då bestraffar med ett förhållande milt straff.

Trots att klubben gjort sig skyldiga till skattebrott anser den obereonde kommissionen, som blev tillsatta av SPL, att Ranger inte har fått en orättvis sportslig fördel gentemot sina konkurrenter. Därav kommer inte klubben att bli av med några titlar, vilket var det hårdaste straffet som man riskerade att få.

Reaktionerna från Rangers håll var givetvis lättnad och en känsla av upprättelse, då man hela tiden hållt fast vid att man inte fuskat, något man då får visst stöd av i kommissionens beslut.

Celtic å sin sida publicierade i dag på sin sida ett utlåtande där minte inte kommenterade ärende alltför mycket, mer än att man var förvånad över att kommissionen inte tyckte att Rangers skaffade sig någon sportslig fördel på detta vis.

Jens Olssonjpw.olsson@gmail.com2013-03-01 22:51:00
Author

Fler artiklar om Skottland

Resereportage: Tre matcher i Skottland