Lagbanner
”Skulle betyda oerhört mycket” – Robert Wahlström inför Skottlands måstematch

”Skulle betyda oerhört mycket” – Robert Wahlström inför Skottlands måstematch

Robert Wahlström besvarar fem frågor inför Skottlands avgörande kvalmatch borta mot Serbien där en biljett till det uppskjutna EM-slutspelet står på spel.

Förutom Island och Slovakien ska även Skottlands framtid avgöras i kväll gällande om man lyckas kvalificera sig för det uppskjutna EM-slutspelet eller inte.
 
Serbien är det som väntar på bortaplan för Steve Clarke och hans manskap, där alltså vinnaren kniper en av de fyra återstående EM-biljetterna.
Undertecknad hörde av sig till Robert Wahlström som har bra koll på skotsk fotboll för att få lite mer insikt i hur stora chanserna är att det blir Skottland som går vinnande ur striden.
 
Den slutgiltiga och helt avgörande kvalmatchen stundar, vad talar för respektive emot att det blir Skottland som tar sig till EM?
- Serbien har bättre spelare och ett starkare lag samt fördel av hemmaplan. Men Skottland har fått bättre ordning under Steve Clarke som förbundskapten. Dessutom har man en bättre form än Serbien. Covid19-situationen kanske är till fördel för Skottland med tanke på att några av Serbiens spelare saknas och Skottland har mer eller mindre komplett trupp.
 
Som bekant har kvalet skjutits upp, är det något du anser är en för- eller nackdel för skottarna?
- Konstigt nog har det varit en fördel för Skottland. Resultaten från de senaste matcherna har varit godkända utan att spelet har varit särskilt bra.
 
Har den rådande pandemin ställt till något i förberedelserna inför matchen?
- Inte jättemycket. En del viktiga spelare som Stuart Armstrong, Kieran Tierney och Ryan Christie missade senaste matcherna, men Skottland vann ändå.
 
Vad skulle det betyda för landet att kvalificera sig för mästerskapet?
- Det skulle betyda oerhört mycket. Skottland har inte varit med i ett mästerskap sedan 1998. Längtan är enorm bland skottar i allmänhet och från oss som sympatiserar med landslaget.
 
Hur kommer du fira om Skottland tar sig till EM? 
- Med en fin whisky i mina fina whiskyglas, inköpta i Skottland.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-11-12 10:00:00
Author

Fler artiklar om Skottland

Resereportage: Tre matcher i Skottland