Lagbanner
Trnavas grupp i Europa League

Trnavas grupp i Europa League

Avancemanget klart igår och lottningen av gruppspelet fastställd idag. Spartak Trnava ska ut i fotbollseuropa - och kommer att bilda en grupp fylld av supporterstarka lag.

Under gårdagskvällen blev det klart att FC Spartak Trnava spelar i Europa League kommande höst och vinter. Redan dagen efter fick det slovakiska laget syna sina motståndare, när lottningen av gruppspelet gick av stapeln i Monaco på fredagen. Trnava placerades i den fjärde och sista seedingspotten - och kommer således att ställas mot, på pappret, tre starkare motstånd.

I grupp D återfinns Belgiska RSC Anderlecht, turkiska Fenerbahce och kroatiska Dinamo Zagreb tillsammans med Trnava. Fyra lag som framförallt är rejält supporterstarka och säkerligen kommer att bjuda på show på läktarna. Radoslav Látals och hans lag kunde ha fått en betydligt tuffare lottning - samtidigt som resan mot slutspel oavsett kommer att bli oerhört tuff och intensiv. Nu ser vi fram mot att äntligen få se ett slovakiskt lag ute i Europa och kanske kan Trnava fortsätta att sätta det lilla landet i hjärtat av Europa på fotbollskartan.
 
20/9 Spartak Trnava - Anderlecht
4/10 Fenerbahce - Spartak Trnava
24/10 Spartak Trnava - Dinamo Zagreb
8/11 Dinamo Zagreb - Spartak Trnava
29/11 Anderlecht - Spartak Trnava
13/12 Spartak Trnava - Fenerbahce

UEFA:s felstavning på Trnava i bilden ovan.

Lukas Landllukasclandl@gmail.com@lukaslandl2018-08-31 15:00:00
Author

Fler artiklar om Slovakien

Minuter från superbragd - smärtsamt avslut på EM