Lagbanner
Lobotka klar för Napoli

Lobotka klar för Napoli

Efter en rad rykten och en hel del spekulationer står det nu slutligen klart. Stanislav Lobotka lämnar La Liga och Celta Vigo för en flytt till Serie A, där han på måndagen blev helt klar för Marek Hamšíks forna klubb, SSC Napoli.

För bara några veckor sedan tackades den store slovakiske Napoli-ikonen officiellt av på Stadio San Paolo i Neapel. Efter tolv år tog Marek Hamšík farväl av den ljusblåa dressen efter säsongen 2018/2019 - och hann under sin långa period hinna med att bli historisk. Den numera 32-årige slovaken tangerade och slog legendaren Diego Maradonas målrekord och är sedan december 2017 klubbens främste målskytt genom tiderna. Under 2010-talet var han dessutom direkt involverad i 143 mål för sitt Napoli - vilket var mer än någon annan mittfältare i italienska Serie A.
  Men det dröjde inte alltför länge innan en ny slovakisk mittfältare skulle anlända till Gli Azzurri. Nu har nämligen en annan, med liknande spelstil, gått i Grande Mareks fotspår.

Efter en rad rykten och en hel del spekulationer stod det på onsdagseftermiddagen äntligen klart. Från La Liga och Celta Vigo anländer Stanislav Lobotka, som har kritat på ett fyraårskontrakt med klubben.

Lobotka har under sina år i landslaget varit en av de starkast lysande stjärnorna. Med sin bländande teknik och fantastiska passningsspel figurerar han som en ål ute på banan, då han sällan blir av med bollen trots trängda lägen som han gärna själv försätter sig i. Lobotka kom till spanska bottenlaget Celta Vigo inför säsongen 2017/2018 och slog sig snabbt in - men sedan en tid tillbaka har 25-åringen sökt sig ifrån den spanska västkusten.

Rykten har florerat under en längre tid, där såväl andra La Liga-klubbar som Premier League har varit ett av de hetare alternativen. Napoli tog dock täten i racet under vintern - efter att även tidigare ha visat intresse för slovaken - ett race man till slut också vann. Med Celta kom klubben överens om 20 miljoner euro plus bonusar på dryga 4 miljoner euro.

Lukas Landllukasclandl@gmail.com@lukaslandl2020-01-15 15:00:00
Author

Fler artiklar om Slovakien

Minuter från superbragd - smärtsamt avslut på EM