Lagbanner
OFFICIELLT: Dúbravka klar för Newcastle

OFFICIELLT: Dúbravka klar för Newcastle

Efter rykten och spekulationer står det nu klart – Martin Dúbravka lämnar Sparta Prag och Tjeckien för spel i Newcastle United.

Under förra veckan bekräftade brittiska källor att Rafa Benitez och Newcastle United hade trappat upp intresset för den slovakiske landslagsmålvakten Martin Dúbravka. Sparta Prag-målvakten hade funnits på Premier League-klubbens radar en längre tid och The Magpies hade dessutom fått ett bud nekat under vintern.

Under deadline-days sista timmar blev det dock definitivt klart. Dúbravka skrev på ett låneavtal med Newcastle, med en option att kunna stanna permanent från och med i sommar.

– Det här känns underbart. Det är ett stort steg för min karriär men också ett stort steg i mitt liv, uttalade Dúbravka i en kommentar till klubbens hemsida och fortsatte:

– Energin bland folket i klubben är verkligen märkbar. Jag kommer att träna hårt för att visa att jag förtjänar att vara här.

Rafa Benitez har under januarifönstret vakat över den slovakiska målvakten, som kan komma att bli spelklar redan till söndagens Premier League-kamp mot Crystal Palace.

– Dúbravka är väldigt smidig och bra med fötterna. Han kommer att konkurrera om förstamålvaktsplatsen - vilket är precis det vi har letat efter, kommenterade tränaren till klubbens hemsida.

Dúbravka har växt till att bli en landslagsmålvakt av rang sedan han ersatte skadade Matúš Kozácik under det senaste VM-kvalet. 29-åringen är fostrad i Žilina där han också inledde sin professionella karriär, innan han lämnade för spel i danska Esbjerg. I den tjeckiska ligan har han varit sedan 2016, där han först representerade Slovan Liberec innan han tog steget över till Sparta Prag.

Lukas Landllukasclandl@gmail.com@lukaslandl2018-02-01 01:10:59
Author

Fler artiklar om Slovakien

Minuter från superbragd - smärtsamt avslut på EM