Spanjor blir Panathinaikos nye tränare

Spanjor blir Panathinaikos nye tränare

Den 57-årige spanjoren Fabriciano González Penelas blir Panathinaikos tränare fram till sommaren.

Panathinaikoslegenden Juan Ramon Rocha var bara en kortsiktig lösning (fram till sommaren) men sedan han inte följt styrelsens linje blev det omöjligt för parterna att fortsätta sitt samarbete. Rocha går tillbaka till U21-laget och Panathinaikos anställer den 57-årige spanjoren Fabriciano González Penelas blir Panathinaikos fram till sommaren.
 
Panathinaikos letade efter en budgetlösning som inte var från Grekland. Målet är att rensa i truppen och det är ”Fabri” som han kallas som ska leda laget.  Hans största merit är att han förde upp Granada till La Liga. I höstas fick han sparken från Racing Santader.
 
Rensningar i alla led
Brända jordens taktik har visat sig vara framgångsrik i århundraden. Panathinaikos fd ägare utvecklade taktiken genom att minera den brända jorden.  Inte bara finns det inga saker av värde kvar (spelare, lokaler, arena osv.) utan den som försöker göra den brända jorden åter bördig ha rstött på olika minor.
 
Den nya ordföranden Giannis Alafouzos har åkt på en del minor men han har även lokaliserat en del som han nu ska försöka att oskadliggöra.  Flera spelare (däribland Vyntra som vägrar gå ner i lön) och flera överbetalda tjänstemän (däribland Gontikas)  kommer att få lämna.
 
Förhoppningsvis kan saker inom en snar framtid börja växa igen…

Daniel2013-01-09 15:51:54
Author

Fler artiklar om Panathinaikos

Återvänder till Europaspel, 6 dagar till finalen
Ett Aten derby slår allt!
Bundesligastjärnan gör debut!
Skrällvärvningen, Bundesligastjärnan klar för Panathinaikos
Alla striders moder
Sammanfattning: Halva säsongen